Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. november 2007 kl 18.30 Thomas P.

Flukten mislykkes

Thomas P. (Jesper Flintegård Skøyen) må igjen lete etter faren sin. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Thomas P. (Jesper Flintegård Skøyen) må igjen lete etter faren sin. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Det er blitt klart at Thomas, Siss og og Frank må flykte fra legemiddelfirmaet KEMP på grunn av de spesielle hørselsevnene sine. Men til Thomas’ store fortvilelse klarer fienden nok en gang å bortføre faren. Snart oppdager han at Siss også er forsvunnet.

Franks skjulested på containerhavna er tomt når Thomas kommer dit etter å ha dratt hjem for å skrive et avskjedsbrev til adopsjonsforeldrene sine. Desperat sykler han til sykehuset, men også Siss sitt rom er tomt. Sykepleieren gir beskjed om at hun er flyttet til en annen klinikk - som nå eies av KEMP.

Thomas drar dit, men må snu med uforrettet sak. Han forstår at han ikke vil klare dette uten hjelp, og vender seg igjen til Fredrik. Det er på tide at bestekameraten får vite den fulle sannheten om alt det utrolige som har skjedd.

Om serien
På lørdager i høst byr NRK på en vaskeekte thriller for barn, unge og alle som liker god spenning. "Thomas P." er i 11 halvtimes episoder og handler om en 13-åring som oppdager at han har en helt spesiell evne: Han kan høre det andre tenker.

Thomas bor sammen med storesøsteren Siss og adoptivforeldrene deres. Faren og moren deres døde i en bilulykke da Thomas var baby, er de fortalt. Historien starter den dagen Siss påstår at hun hører stemmen til faren. Hun er overbevist om at han ikke er død likevel.

Manus til "Thomas P" skrevet av forfatteren og dramatikeren Petter S. Rosenlund, som blant annet er kjent som medforfatter til NRK-serien "Kodenavn Hunter". Anne Marie Nørholm, som regisserte de populære seriene om Johnny og Johanna, deler ansvaret for regien med Cathrine Simonsen.

Nominert til barnas egen bokpris
Samtidig som serien hadde premiere på TV, ble "Thomas P." av Petter S. Rosenlund lansert i bokform av NRK Aktivum. Boka ble nylig nominert til Arks barnebokpris sammen med med fem andre av årets barneboktitler. Vinneren skal kåres av skoleelever fra hele landet, og prisen deles ut i desember.

På nettsida www.nrk.no/thomasp kan du blant annet se episodene som er vist, og høre boka opplest av Håvard Bakke.


Dramaserie i 11 deler
Egenproduksjon fra NRK Barn og ungdom
I rollene: Jesper Flintegård Schøyen (Thomas), Linn Nystadnes (Siss), Inga Figenschou Eide (Monica), Felix Jatta (Fredrik), Ingjerd Egeberg (Therese), Ingar Helge Himle (Erling), Hilde Grythe (Lisbeth), Anders T. Andersen (Frank), Jon Øigarden (Kongsberg) og Neil Howard (Storm)
Manus: Petter S. Rosenlund
Regi: Anne Marie Nørholm (ep. 1-6) og Cathrine Simonsen (ep. 7-11)
Prosjektleder: Rita Sarnes
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900,
Blir også sendt onsdag på NRK1