Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 18. mars 2004 kl 22.30 Kontoret

Gavedryss og frustrasjoner

David (Ricky Gervais) vil feire fødselsdagen til Trudy (Rachel Isaac) med et helt spesielt gavedryss… (Foto: BBC)
David (Ricky Gervais) vil feire fødselsdagen til Trudy (Rachel Isaac) med et helt spesielt gavedryss… (Foto: BBC)
Trudy tilhører også kontingenten fra Swindon. Hennes ustanselige kåthet krydrer kontoret i den grad at kollegene forærer henne en vibrator på fødselsdagen. David presenterer en ny arbeidsmetode for sin overordnede, Neil Godwin, men han kke imponert.

Men penger kan dukke opp når du minst venter det, og av en eller annen uforklarlig grunn får David muligheten til en gevinst på 1200 pund. Og selv om Trudy har fått ymse sex-leketøy, inkludert en rosa dildo i fødselsdagsgave, vet hele kontoret at hun står i med Finchy, firmaets handelsreisende. Finchy er sjelden på kontoret, men når han er der, er han Davids sjelsfrende og svirebror. Finchys suksess hos kvinner er en av livets store gåter.

Rachel og Tim har det fortsatt hett, selv om Dawn prøver å beholde plassen i Tims hjerte ved å terge Gareth. I løpet av Trudys fødselsdagsparty finner David ut, til sin store skuffelse, at Finchy og Neil er gamle venner. Davids måte å takle dette på, faller ikke heldig ut…

Om serien
BBC-serien "Kontoret" ble i år den overraskende vinneren av den prestisjetunge Golden Globe-prisen for beste tv-komedie. Og hovedrolleinnehaver og medskaper Ricky Gervais skapte historie i britisk fjernsynsunderholdning da han ble hedret som beste komedieskuespiller.

I serien står arbeidsplassen "kontoret" i sentrum - et sted mange av oss har førstehånds kjennskap til. Sladder intriger og en og annen dolk i kollegaens rygg for å karre seg opp og fram selv, er dagligdags, ikke sant? Gang dette med ti, krydre det med britisk humor på sitt beste, og du får en kostelig stund med sjefen og de ansatte i papirfirmaet Wernham Hoggs regionskontor i Slough.

I sesong 2 er kontoret i Slough slått sammen med avdelingen i Swindon, og dermed er det kommet noen nye personer inn i den staben.


Om karakterene
David (Ricky Gervais) liker å tro, helt feilaktig, at han er filosof på linje med Descartes, at han har et politisk korrekt syn og at han har en velutviklet sans for humor. Men Davids form for "practical jokes" misforstås lett og forårsaker ofte depresjoner hos dem det går ut over.

Gareth (Mackenzie Crook) forteller ustanselig hele kontoret at han er "teamleder". Hans selvhøytidelighet kjenner ingen grenser, og han har et utrolig eierskap til sin stiftemaskin og sin plass på kontorpulten. I tillegg er Gareth ganske naiv. Dette gjør at han ofte er gjenstand for de andres spøk, og det er grunnen til at kollegene holder ut med ham.

Tim (Martin Freeman) er salgsrepresentant. Han synes jobben er meningsløs og at han er omgitt av middelmådighet. Tims intellekt overgår i stort monn det å selge papir, og den eneste tilfredstillelsen jobben gir ham, er å plage Gareth. Tim liker Dawn og ber henne ut av og til bare for å bli ydmyket.

Dawn (Lucy Davis) sitter i resepsjonen, og finner seg i Davids forsøk på humor av ren plikt. Hun er forlovet med Lee som jobber i et varehus og er profesjonell neandertaler. Dawn drømmer om å illustrere barnebøker, og til tross for forlovelsen med Lee, eller kanskje nettopp derfor, flørter hun ofte med Tim.

Neil (Patrick Baladi) er Davids sjef. Han hadde tidligere samme jobb som David i Swindon, men etter sammenslåingen har han steget i gradene. Neil er profesjonell, hyggelig, morsom og populær. Han er dessuten en djevel til å danse. David forakter ham dypt og inderlig.

Rachel (Stacey Roca) tilhører Swindon-gjengen, og har jobbet for firmaet i to år. Hun blir oppvartet både av Gareth og Tim, men foretrekker Tim som virker noenlunde normal og hyggelig.

Andre ansatte er Oliver (Howard Saddler), en utadvendt og hyggelig kar som ikke lar Davids tøffe humor gå innpå seg og Trudy (Rachel Isaac), som har ord på seg for å være spesielt kåt. Finchy (Ralph Ineson) er firmaets handelsreisende og Davids svirebror. Han har dessuten et språk som ikke egner seg på trykk. I tillegg har han suksess hos kvinner, uvisst av hvilken grunn.

Britisk situasjonskomedie fra BBC
Originaltittel: "The Office, series 2"
I rollene: Ricky Gervais, Martin Freeman, Mackenzie Crook, Patrick Baladi, Rachel Isaac, Stacey Roca, Ralph Ineson, Lucy Davis
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83