Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. august 2009 kl 22.30 En klegg i dress

Mission Impossible

Frank Hugo Storelv er forretningsmannen som på fritiden plager byråkrater, politikere og antiterrorpoliti for å stoppe urett mot miljøet. (Foto: Bravissimo AS/NRK)
Frank Hugo Storelv er forretningsmannen som på fritiden plager byråkrater, politikere og antiterrorpoliti for å stoppe urett mot miljøet. (Foto: Bravissimo AS/NRK)
Frank Hugo Storelv er forretningsmannen som på fritiden plager byråkrater, politikere og antiterrorpoliti for å stoppe urett mot miljøet. Vi blir med på hans kamp mot Sellafield, et reprosesseringsanlegg for atomavfall i England.

Forretningsmannen og miljøaktivisten Frank Hugo Storelv er en klegg i dress for alle byråkrater, politikere og antiterrorpoliti. I over ti år har han kjempet for å stenge det skandaleomsuste Sellafield. "Hvis det skjer utslipp til luft på Sellafield, får vi et Tsjernobyl ganger hundre i huet", sier han.

Skal knuse Sellafield
Når Sverige vedtar å bryte den nordiske blokaden mot Sellafield, og dumpe sitt eget atomavfall der, drar Frank Hugo på tokt sammen med sin makker Karine Finne. "Det uansvarlige er å ikke gjøre noe", mener han.

Vi følger den energiske duoen på deres "Mission Impossible" mot myndigheter og antiterrorpoliti. Klarer de å stoppe den svenske avfallseksporten? Og hvilke triks kan vi lære for å få det som vi vil?

"En klegg i dress" er en underholdende og spennende dokumentar om en mann med en drøm – drømmen om å knuse Sellafield.

Norsk dokumentar (2008)
Produsert av Bravissimo AS, Suzanne Schönkopf suzanne@bravissimo.no
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/ 975 25 287
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900