Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. april 2006 kl 19.30 Ut i naturen: Sommeren ved Svartisen

Får aldri nok natur

Tove Skjelbakken og Guri Greiff drev breklatring sammen i studietiden. Nå er de mødre begge to, men klatrer fortsatt. (Foto: NRK)
Tove Skjelbakken og Guri Greiff drev breklatring sammen i studietiden. Nå er de mødre begge to, men klatrer fortsatt. (Foto: NRK)
Trebarnsmor Guri Greiff fra Trondheim er en av dem som aldri får nok natur. Hver sommer i begynnelsen av august drar hun til Halsa ved Svartisen med familien sin. Der slår de leir sammen med mange andre familier med barn, og de møtes for at både store og små skal få sine utfordringer i naturen.

Guris venninne Tove Skjelbakken kommer nordfra med sin familie. De to har kjent hverandre siden de tok legeutdanning i Tromsø, og det var de som dro i gang det som nå er blitt et enestående vennetreff.

Halsa familiecamp
De kaller det Halsa familiecamp. Nesten 60 venner tilbringer en uke på den samme campingplassen i Meløy år etter år. Vertskapet setter pris på det faste storinnrykket, og de har sett hvordan naturelskerne er blitt flere – det har kommet til mange barn siden starten for 11 år siden.

Selv om somrene er skiftende her like nord for Polarsirkelen, så kan ikke disse familiene tenke seg et bedre leirsted.

Aktiv ferie
Guri Greiff, som til daglig er anestesilege, poengterer det geniale med dette tiltaket: Selv om hun nå er blitt mor, så kan hun fortsette med akkurat det samme friluftslivet som hun drev med i ungdommen. For i Halsa familiecamp passer de barna til hverandre, og de voksne skifter på å gå turer på breen og på fjelltoppene i nærheten. Også noen av de større barna har begynt å prøve steg-jernene på isen. De klatrer på Engabreen, en arm av Vestre Svartisen som strekker seg ned mot Holandsfjorden i Meløy.

Tur til Blokktind
I programmet om Halsa familiecamp blir vi også med på en fantastisk tur til Blokktind, et av de mest spektakulære fjellene på Helgelands-kysten. Det er 1.032 meter høyt – rett opp fra havet.

De deler virkelig godene i miljøet rundt Guri Greiff, for mens hun klatrer til topps med en gruppe venner, står ektemannen Frode og andre voksne og lager middag til 60 personer.

Egenprodusert program fra Naturredaksjonen, NRK Program riks, Bergen
Programansvarlig: Tore Rosshaug, tlf: 99 49 73 59 tore.rosshaug@nrk.no
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78