Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 20. januar 2011 kl 20.15 Anne & Ronny møter 8 med vilje

Jernkvinnen holder ord


I kveldens program kommer vi tett på en fargerik og sterk dame som skaper håp i et av verdens mest plagede land, Liberia. Møt Afrikas eneste valgte kvinnelige president, Ellen Johnson Sirleaf.

Uten en avtale reiser Anne og Ronny til Liberia, og får erfare at president Ellen Johnsen Sirleaf har mer enn nok å gjøre, om hun ikke også skal rydde tid til to journalister fra Norge.

De to allierer seg med presidentens protokollfører som forsøker å hjelpe dem med en avtale, men det viser seg at Ellen Johnsen Sirleaf ikke lar seg styre av dagsplaner…

Om serien
Anne Grosvold og Ronny Kristoffersen (kjent fra "Nils & Ronny" og "Walkabout") har teamet opp for å produsere en serie som henter elementer fra portrett, dokumentar, reiseskildring og underholdning. Duoen følger åtte personer i en serie som tar oss verden rundt, fra Zanzibar og Shanghai til Geneve, New York, Liberia, Kongo . . .og Alnabru.

I "Anne & Ronny møter 8 med vilje" presenteres et persongalleri som innholder alt fra Afrikas eneste valgte kvinnelige president, via verdensstjerner, til Kinas mest feirede prima ballerina, som tidligere var oberst (og mannlig, sådan) i Folkets Frigjøringshær. Noen er innflytelsesrike og i maktposisjoner, noen jobber for å redde verden, andre er mer fokusert på sitt eget livsprosjekt, på å skaffe seg sterke opplevelser, eller uttrykke seg kunstnerisk. Felles for dem alle, er at de innehar en urokkelig vilje og et helt spesielt engasjement for det de driver med.
Dette er direkte og usminkede møter og mer enn bare intervjuer; vi tas med bak kulissene og ser engasjement i fri dressur.

Norsk portrettserie i 8 episoder fra 2010
Produsert av: MedieDireksjonen
Med: Anne Grosvold og Ronny Kristoffersen. Gjester: Liv Ullmann, Andreas Viestad, Ellen Johnsen Sirleaf, Jin Xing, Jan Egeland, Hanne Kristin Rohde, Dennis Mukwege, Hans Petter Moland.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, 815 65 900 info@nrk.no