Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 31. mai 2006 kl 20.05 Doc Martin

Gammel kjærlighet ruster aldri

Tante Joans gamle flamme, John Slater (John Alderton), kommer til Portwenn. Doc Martin (Martin Clunes) oppdager at han er livstruende syk. (Foto: ITV)
Tante Joans gamle flamme, John Slater (John Alderton), kommer til Portwenn. Doc Martin (Martin Clunes) oppdager at han er livstruende syk. (Foto: ITV)
Tante Joan får uventet fart i kjærlighetslivet sitt da en gammel flamme bokstavlig talt seiler inn i livet hennes igjen. Martin blir ikke særlig begeistret. Da han oppdager at gamlekjæresten er alvorlig syk, blir han enda mer negativ.

John Slater kommer til Portwenn og oppsøker sin gamle kjærlighet, Joan. Joan blir fullstendig tatt med storm og sterke følelser blusser opp. Doc Martin insisterer på å undersøke John, fordi han mistenker at han er dårlig. Martin har fullstendig rett. John lider av en livstruende hjertefeil.

Joan er lykkeligere enn noensinne og Martin kvier seg for å hindre henne i å gjenoppta forholdet til John. Likevel bekymrer han seg for at Joan skal måtte pleie en meget syk mann. Derfor sier Martin til John han bør innlegges, og slutte å oppføre seg som en kjærlighetssyk tenåring.

Om serien
I seks uker blir vi bli kjent med en ny landsbylege, Martin Ellingham. Doc Martin, som han blir kalt på folkemunne, har hatt en lang og suksessrik karriere som kirurg i London. Så utvikler han brått en fobi mot blod og klarer ikke lenger å utføre operasjoner. Han oppdager tilfeldigvis at det er ledig en post som lege i den søvnige byen Portwenn i Cornwall. Han har gode minner fra det stedet fra barndommen da han brukte å feriere der hos sin tante Joan. Overgangen fra det hektiske og anonyme livet i storbyen blir stor både for Doc Martin og for hans nye pasienter. De fleste i Portwenn misliker den nye legen sin sterkt i begynnelsen.

Britisk dramaserie 2004
Originaltittel: Doc Martin
Produksjon: Buffalo Pictures for ITV1
Med Martin Clunes, Caroline Catz, Stephanie Cole, Ian McNeice, Lucy Punch, Joe Absolom.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364