Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 5. august 2008 kl 22.05 Stephen Fry - manisk depressiv

Sinnets fallgruver: Manisk depresjon

Den britiske skuespilleren Stephen Fry (t.h.) står fram som manisk-depressiv sammen med andre av sine lidelsesfeller, som Richard Dreyfuss (t.v.). (Foto: RDF Int.)
Den britiske skuespilleren Stephen Fry (t.h.) står fram som manisk-depressiv sammen med andre av sine lidelsesfeller, som Richard Dreyfuss (t.v.). (Foto: RDF Int.)
Skuespilleren Stephen Fry står fram sammen med kollegaen Richard Dreyfuss og andre som forteller om sine liv som manisk-depressive. Dette er siste halvdel av en prisbelønt dokumentar (Emmy 2007).

Stephen Fry er revystjerne, forfatter, skuespiller, humorist, spaltist, filmmaker, tv-personlighet – og manisk-depressiv.

Sykdommen rammer så mange som to prosent av befolkningen. Fry kaster seg ut i det og utforsker de sykelige sinnstilstandene som han og hans lidelsesfeller hans havner i. Han undersøker hvilke botemidler som finnes for manisk depresjon, besøker institutter for psykiatri og forsøkslaboratorier der man prøver å finne fram til måter å kontrollere tilstanden manisk depresjon på.

Manisk høne, depressivt egg
Hvorfor rammer sykdommen så mange kreative mennesker? Mange manisk-depressive opplever at tilstanden er et springbrett for kreativitet. Likevel kan det være at manisk depresjon heller er et biprodukt av alt stresset som følger med en intens skaperevne. Stephen Fry forsøker å finne ut hva som kommer først av høna og egget her.
Serien er sendt tidligere.

Britisk dokumentar i to deler (2007)
Originaltittel: Stephen Fry: The secret life of a manic depressive (2)
Produsert av: RDF International
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no