Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 19. november 2013 kl 21.30 Krigens unge hjarte

Gjenforening på østfronten


Greta sendes til østfronten for å underholde de tyske troppene. Der treffer hun bestevennene Wilhelm, Friedhelm og Charlotte for første gang på to år.

Charlotte er stasjonert som sykepleier ved lasarettsykehuset, mens de to unge brødrene forbereder seg på den store tyske offensiven. Ved den russiske byen Kursk skal Operasjon Zitadelle avgjøre styrkeforholdet i øst til Tysklands fordel.

Imens befinner femtemann i vennegjengen, Viktor, seg et helt annet sted. Han er jøde og frykter for sitt eget og familiens liv.

Om serien
Hvilken rolle hadde den vanlige borger i Hitlers vanvidd? Den storslåtte dramaserien skildrer annen verdenskrig sett med tyske øyne. Serien utløste et ras av følelser og intens debatt i hjemlandet.

Vi følger de fem barndomsvennene Greta, Charlotte, Wilhelm, Friedhelm og Viktor gjennom krigsårene fra 1941 til 1945. Brødrene Wilhelm og Friedhelm havner i samme tropp på østfronten. Den nyutdannede sykepleieren Charlotte tar tjeneste ved et feltsykehus. Greta sikter mot en karriere som sanger, og har som mål å bli den nye Marlene Dietrich.

Kjæresten hennes, Viktor, er jøde. Han forsøker forgjeves å få foreldrene sine til å forlate Tyskland.

"Krigens unge hjarte" er blir betegnet som et vendepunkt i tysk tv-historie. De tre episodene, hver på halvannen time, ble i snitt fulgt av 7,6 millioner seere i hjemlandet da den ble vist våren 2013. For filmskaperne var det et uttalt mål å skape en samtale på tvers av generasjonene om hva som egentlig skjedde under krigen. Serien førte til at avisspalter og tv-programmer ble fylt av personlige beretninger fra kjente og ukjente tyskere, og debatten gikk høyt.

Tysk dramaserie i tre deler (2013)
Originaltitel: Unsere Mütter, unsere Väter
Produsert av TeamWorx for ZDF og ORF i samarbeid med Beta Film
Regi: Philipp Kadelbach
I rollene: Volker Bruch, Tom Schilling, Katharina Schüttler, Ludwig Trepte, Miriam Stein m.fl.
Presseansvarlig: Helene Amlie, 95100299
Publikum kan kontakte NRKs Publikumsservice, 23 04 70 00

Se også bilder til seriestarten, Krigens unge hjarte - del 1


LENKER
  • Krigens unge hjarte - del 1