Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 31. desember 2002 kl 22.45 Underholdningsåret 2002

Et utrolig underholdningsår!

Rune Gokstad og Øystein Bache skåler i champagne, og gleder seg over underholdningsavdelingens mange suksesser i året som gikk (NRK-foto: Ole Kaland)
Rune Gokstad og Øystein Bache skåler i champagne, og gleder seg over underholdningsavdelingens mange suksesser i året som gikk (NRK-foto: Ole Kaland)
Underholdningsavdelingen i NRK kan se tilbake på et år brolagt med suksess, og det er særlig humoren det er grunn til å trekke fram. ”Borettslaget” og Robert Stoltenberg er den store vinneren, men også jentene kom sterkt på banen med ”Melonas” og ”Hege & Kjersti”.

To herrer med humor som fag skal lede seerne gjennom underholdningsåret 2002: Øystein Bache og Rune Gokstad.

Unikt miljø
Robert Stoltenberg er muligens den mannen i Norge som har vunnet flest priser i året som gikk. Men underholdningssjef Tordis Aavatsmark skal ha sin del av æren for at hun gjennom flere år har bygget opp et miljø for utvikling av tv-humor og sketsjer. Trond Kirkvaag og Otto Jespersen har begge hatt serier i år. ”Showtalk” og ”O.J” har gledet mange seere.

Trond Viggo Torgersen bød på elleville sketsjer og løsslupne gjester i fredagsunderholdningen ”TVT”. Og gamle, gode Fleksnes, med 30 år på baken, holder stadig koken med seertall på opp mot 1,4 millioner.

Helgen
”Beat for beat”, ”Nytt på nytt” og ”Først og sist” – fredag rår NRK grunnen, ingen over, ingen ved siden. Det samme kan sies om lørdagen. ”Hodejegerne” med Tande-P. var nok en pen suksess for NRKs underholdningsavdeling, som også ”Klassefesten” med Dan Børge Akerø var det.

De store showene hører med i et underholdningsår, og selv om ikke Norge kom med i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i år, så ble juniorene feiret i Oslo Spektrum. Spellemannprisen, Amanda, Momarkedet og Komiprisen på Chat Noir viste nok en gang at NRKs underholdningsavdeling er en avdeling for de store anledninger.

Egenprodusert underholdning
Programledere Øystein Bache og Rune Gokstad
Prosjektleder Ida Simonsen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83