Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 19. september 2002 kl 22.20 Migrapolis

Migrapolis, fem år og ved godt mot

Migrapolis-redaksjonen (NRK-foto: Ole Kaland)
Migrapolis-redaksjonen (NRK-foto: Ole Kaland)
Det flerkulturelle magasinet ”Migrapolis” går inn i sin sjette høstsesong. Programmet har vist forskjellene mellom nordmenn og innvandrere, men også likhetene, sorgene og gledene. Tanken bak ”Migrapolis” er å skape mer forståelse mellom mennesker i Norge. Anniken Mihle er nytt fjes i redaksjonen. Dessuten er Migrapolis i år nominert til Prix Europa. Programmet ”Adopsjonen” er nominert i kategorien flerkulturelle programmer. Festivalen går av stabelen i Berlin 12. – 20. oktober.

I det første programmet i kveld skal det handle om sesongarbeidere. Over 14 000 utlendinger har fått tillatelse til å ta en midlertidig jobb i Norge hittil i år. Vi blir kjent med Galina Galkina fra Russland, som har vært en av 50 skogplantere i Oppland. På to måneder i Norge tjener hun så mye at det tilsvarer mange årslønner i hjemlandet.

Becky Priestly fra England og Daniella von Ah fra Sveits havnet denne sommeren på en gård i Gjerdrum gjennom organisasjonen Atlantis Ungdomsutveksling. De trivdes bra med alt, bortsett fra prisnivået. Spesielt halvliteren burde vært billigere, mente Becky som er vant til engelske ølpriser.

At ikke alle nordmenn er så dumme som i ”norske-vitsene” hjemme i Sverige, er noe 15-åringene Chrsstofer Sjögren og Markus Hasselgren har erfart denne sommeren i Drøbak. Der har de hatt sin første sommerjobb som assistenter for Fredrik og Martin Foss som er litt eldre, og utdannede kokker.

Høstens sendinger
I høst skal et team fra ”Migrapolis” også reise til Pakistan, for å fortelle hvordan dagliglivet er for pakistanere som har flyttet tilbake til hjemlandet etter å ha bodd i Norge.

I et annet program blir det kafébesøk i Oslo med palestinere og jøder. Her handler det om å respektere hverandre til tross for politiske motsetninger, generasjonsmotsetninger eller ulik familiebakgrunn.

Anniken Mihle, programsekretær i Østlandssendingen, er ny reporter i Migrapolis-redaksjonen.

Noman Mubashir kommer tilbake som reporter i ”Migrapolis”, men skal fortsette å jobbe parallelt med nyheter fra Østlandssendingen.

Redaksjonen for øvrig består som før av folk med forskjellig bakgrunn.

Flerkulturelt magasin fra NRK Østlandssendingen
Prosjektleder Marianne Mikkelsen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Migrapolis-redaksjonen: Bak fra v: Chrstophe Pouchoulin, Chelliah Rajan, Karyn Bennett-Lund, Svein Ommundsen, Arne Raanaas, Lotten Christiansen, Vibeke Ravndal, Anikken Mihle, Marianne Mikkelsen, Tor Kalleberg og foran: Ingvill Tandstad og Noman Mubashir (NRK-foto: Ole Kaland)