Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 12. april 2006 kl 23.50 Farlig spill

Journalist og lokkedue

Journalisten Cal (John Simm) samarbeider med politiet, samtidig som han i hemmelighet møter Stephens Collins’ kone Anne. (Foto: Joss Barratt, BBC)
Journalisten Cal (John Simm) samarbeider med politiet, samtidig som han i hemmelighet møter Stephens Collins’ kone Anne. (Foto: Joss Barratt, BBC)
Journalisten Cal blir satt fri fra arresten, selv om han stadig nekter å oppgi sine kilder. I stedet inngår han en avtale med politiet om å være lokkedue for morderen, slik at trusselen mot kollegaen Della blir dempet.

Hvis det framstår som om det er Cal som har den informasjonen drapsmannen er ute etter, vil Della være i mindre fare. Samtidig blir Cal satt under politibeskyttelse og følges av en egen livvakt.

Journalistteamet oppdager at personen som står bak de anonyme brevene om forholdet mellom Sonia og Stephen Collins, er den unge finanssmartingen Dominic Foy, som kjente Sonia. Det viser seg at de to hadde studert sammen, og mye tyder på at de hadde et forhold.

Samtidig spør både journalistene og politiet seg om hva Stephen skjuler for dem. I politiavhør er han tverr og vanskelig, og når han får spørsmål om Sonia presset ham for penger, blir han rasende. Overfor Cal bedyrer han at han har fortalt hele sannheten om forholdet.

Selv setter Cal sin profesjonelle integritet i fare når han i all hemmelighet møter Stephens kone Anne på et hotellrom. Følelsene mellom dem er i ferd med å vokse seg sterke, men følgene kan bli eksplosive…

Om serien
BBCs suksesserie "Farlig spill" (State of Play) er en halsbrekkende thriller der en ung politiker blir fanget i et ugjennomtrengelig nett av løgner, svik og mord. Serien ble lovprist av britisk presse etter premieren, som ble fulgt av nærmere fem millioner tv-seere i hjemlandet. Den har også vunnet en rekke priser.

"Farlig spill" dreier seg rundt unge Stephen Collins (David Morrissey), som er valgt inn i parlamentet for Labour og regnes som en kommende politisk stjerne. Livet hans blir snudd på hodet den dagen assistenten hans, Sonia, blir funnet død under en vogn på t-banen i London. Avsløringen om at de to hadde et forhold bak ryggen til Stephens hustru Anne (Polly Walker), havner snart på avisenes forsider.

Den respekterte journalisten Cal MacAffrey (John Simm), som er Stephens venn og tidligere kampanjeleder, dekker saken for avisen Herald. Sammen med sin kollega Della (Kelly Macdonald) graver han fram oppsiktsvekkende opplysninger som tyder på at saken dreier seg om mye mer enn en ordinær utroskapssak.

"Farlig spill" har vunnet en rekke priser, deriblant for beste dramaserie både i Broadcast Awards og Indie Awards.

Serien ble første gang sendt i torsdagskrimmen våren 2005

Britisk dramaserie (2003)
Originaltittel: State of Play
Produksjon: Endor i samarbeid med BBC
Manus: Paul Abbott
Regi: David Yates
I rollene bl.a. David Morrissey, John Simm, Polly Walker, Kelly MacDonald, Bill Nighy og James McAvoy


LENKER
  • Hjemmeside