Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 16. august 2005 kl 19.30 Ut i naturen: Kari møter Jon - et radioprogram

Radiostemmer blir tv-portrett

Kari Bay Haugen har møtt naturfotografen, friluftsmannen og kåsøren Jon Østeng Hov (Foto: NRK)
Kari Bay Haugen har møtt naturfotografen, friluftsmannen og kåsøren Jon Østeng Hov (Foto: NRK)
I første omgang tar Kari Bay Haugen turen til Ålen i Sør-Trøndelag, der hun møter naturfotografen, friluftsmannen og kåsøren Jon Østeng Hov. Han tar henne med til skogs, der han viser fram noen av oasene med dyreliv som omkranser landskapet rundt bygda.

Jon Østeng Hov søker den naturlige stillheten og skogens ro med sus fra trærne. Han ber deg lytte til skogen og fuglesangen. Bare det å oppleve bruddstykker av det Hov klarer å formidle gjennom sine bilder, er i drømmene hos alle naturglade nordmenn. Selv om mange tror at et godt kamera og fotokunnskaper er hemmeligheten, er det nok heller kjærligheten til naturen og det å være ute der det skjer som betyr noe. Nærmere den "levende" naturen kommer du ikke fra sofakroken.

I det neste programmet møter Kari Bay Haugen Hanne Thomsen, geolog, forfatter, rådgiver i reiseliv og landskapshistorie og leder for Stavanger turistforening. I det siste programmet møter Kari styrelederen for World Watch Institute og Friluftslivets fellesorganisasjon, Øystein Dale.

Egenprodusert dokumentar fra Ut i naturen-redaksjonen, Program riks Hordaland
Programleder: Kari Bay Haugen, tlf: 90 77 82 51
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 98 87 50 78