Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. april 2011 kl 17.10 Langfredagsmusikk

Skjønn musikk fra Oslo Domkirke


Langfredag og 1. påskedag skal vi til Oslo Domkirke, der Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival gikk av stabelen i mars. NRK1 sender i opptak fra åpningskonserten.

Komponister har i århundrer skrevet musikk til den romersk-katolske dødsmessen Requiem. Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival vektla i år denne sentrale kirkemusikalske komposisjonsformen. I sendingen langfredag fremfører Oslo Camerata den japanske komponisten Toru Takemistsus (1930-1996) "Requiem" for strykeorkester.

Vi får også høre Det Norske Solistkor fremføre den norske komponisten Eivind Buenes "Allsang".

Joseph Haydn, Nelson Messe på 1. påskedag
Haydn skrev denne messen i 1798, og den ble urfremført i Eisenstadt samme år. Det var under Napoleonskrigene at dette verket kom til og det er betegnende nok i en moll-toneart. (d-moll).

Påskedag får vi også høre F. P. Schuberts Gesang der Geister über den Wassern

De medvirkende under festivalen

Oslo Camerata har gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt som et energisk orkester kjent ved sin friske og utadvendte spillestil. Ensemblet har skapt en viktig arena for yngre musikere gjennom å gi unge talenter fra Barratt Due musikkinstitutt mulighet til uvurderlig profesjonell orkestererfaring.

Det Norske Solistkor er et av Norges fremste vokalensembler som i 2010 markerte sitt 60-års jubileum. Koret har en unik posisjon i norsk kulturliv og kan se tilbake på over 200 urfremføringer fremført av profesjonelle utøvere der alle er potensielle solister. Komponist og dirigent Knut Nystedt ledet Solistkoret i 40 år til dirigentpinnen ble overtatt av Grete Pedersen i 1990.

Grete Pedersen er i dag blant Nordens mest markante dirigenter. Hun har gjennom en 20 år lang musikalsk karriere stått for en nyskapende, perfeksjonistisk og kompromissløs korledelse.

Egenproduksjon fra NRK Kultur (2011)
Prosjektleder: Kerstin Asplun
Kontaktadresse for presse , tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900