Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. mai 2004 kl 22.15 Fakta på lørdag: Kampen for Bislett

Det ringer for Bislett

Peter Lindbæk sammen med entusiastene i nabolaget som dannet Aksjon Bislett og som utfordret overmakten med sitt bevaringsalternativ. F.v. Peter Lindbæk, Stina Karlsen, Bård Brækken, Ellen Øverlie og Dagfinn Eckhoff. (Foto: Kristin Fagerlid)
Peter Lindbæk sammen med entusiastene i nabolaget som dannet Aksjon Bislett og som utfordret overmakten med sitt bevaringsalternativ. F.v. Peter Lindbæk, Stina Karlsen, Bård Brækken, Ellen Øverlie og Dagfinn Eckhoff. (Foto: Kristin Fagerlid)
I "Fakta på lørdag" følger vi entusiasten Peter Lindbæk som elsker idretts- og arkitekturikonet Bislett stadion og tar opp kampen for å redde den fra rivning. Med støtte fra sentrale vernemyndigheter lanserer han og en gruppe idealistiske arkitekter og bevaringsforkjempere et eget forslag til et modernisert Bislett stadion som tilfredsstiller alle idrettens krav.

Meningsytringene har vært mange og sterke under kampen for Bislett.
- En forferdelig prosess, sier Peter Lindbæk om sin opplevelse av kampen for Bislett.
- Verste fiende i denne saken er Oslo idrettskrets, sier Odd Haga, tidligere skøytearrangør på Bislett.
- Dette er jo rein juging, og det er ikke en uvanlig metode her i huset, sier Erling Folkvord (RV-representant i Oslo Bystyre) om idrettsledernes påvirkning i Bislettsaken.

Fem års drakamp
Dokumentarfilmen følger Peter Lindbæk og hans entusiastiske medspillere i motgang og medgang gjennom fem år for å vinne slaget om sitt kjære stadion.

Filmens regissør Pål Winsents har fulgt Peter Lindbæks kamp mer eller mindre uavbrutt siden de første møtene i aksjonsgruppa ble holdt. Både tidligere skøyteløpere, kunstnere, representanter fra Oslo Bys Vel og naboer til Bislett stadion har engasjert seg sterkt. Sammen har de måttet vende stadig nye nederlag til nye muligheter.

Peter har alltid elsket skøyter og en av de store skuffelsene for ham er at det ikke er gitt plass til skøyteløp på det nye Bislett stadion, dersom Oslo kommunes forslag blir realisert. Dragkampen mellom sommer- og vinteridrettene oppleves mildt sagt forvirrende for Peter, som mener at alle grener bør kunne leve side om side.

Gir seg ikke
På tross av at få har tatt Peter Lindbæk på alvor, har han via politiske medspillere klart å vinne innpass i Oslo Rådhus og etablert mange kanaler for å påvirke de politiske prosessene.

Status er at bystyret har vedtatt å rive og bygge nytt. Peter Lindbæk og hans aksjonsgruppe har klaget til fylkesmannen og satser på at klagen får oppsettende virkning, slik at rivning ikke kan skje før Peter og Aksjon Bisletts motargumenter har blitt formelt behandlet – og deres Bislett kanskje reddet.

Innkjøpt norsk program
Originaltittel: Bislett forever
Regi: Pål Winsents
Produksjon: Kaasa Film
Kontaktperson:Eirik Kaasa Eliassen , mob. tlf. 900 36 949
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57