Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 2. oktober 2006 kl 23.10 Store studio

Videoforfatteren

Per Sundnes og Anne Lindmo får besøk av Tore Renberg. (Foto: Jan Alsaker)
Per Sundnes og Anne Lindmo får besøk av Tore Renberg. (Foto: Jan Alsaker)
Tore Renberg gjester Store studio for å snakke om en av barndommens store lidenskaper. Dessuten blir det jazz og debatt om kvinnesak vs menneskerettigheter.

Stavanger-forfatteren Tore Renberg er aktuell med noe såpass sjeldent som en dobbeltroman, altså en bok som inneholder to uavhengige historier. "Farmor har kabel-tv/Videogutten" er begge om oppvekst og massemedier. Renberg kommer til Store studio for å snakke om romanen sin, og særlig om sitt forhold til musikkvideoer. Hvorfor sendte ikke NRK musikkvideoer, spør han?

Produsenter og musikere
Friko består av Peder Kjellsby og Sjur Miljeteig. Vanligvis er duoen produsenter for en rekke norske artister, men enkelte ganger griper de selv til instrumentene. Som i kveld. Peder (trommer) og Sjur (trompet) får hjelp av vokalistene Solveig Slattahjel og Jarle Bernhoft. Resultatet er fin-fin jazz.

Kvinnekamp
Hege Storhaug har en høne å plukke med norske feminister. Hun mener de har sviktet innvandrerkvinnenes kamp for menneskerettigheter. Ny Tid-redaktør Martine Aurdal tar debatten.

Om programmet
Store studio er NRKs populærkulturelle mandagstalkshow. Anne Lindmo er fremdeles programleder, mens popreporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i popuniverset. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2006)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 77 51 (92 01 55 79),
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no