Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. januar 2006 kl 18.30 Avd. Barn

Cellegift og sykehusskole

Avd. Barn: Elizabeth (10) får cellegift en gang i uka. (Foto: NRK)
Avd. Barn: Elizabeth (10) får cellegift en gang i uka. (Foto: NRK)
Elizabeth (10) får cellegiftbehandling en gang i uka, og det betyr at hun noen ganger må overnatte på Ullevål universitetssykehus. Ruben (10) begynner å kvikne til etter den store operasjonen.

Men at man er på sykehus, betyr ikke at man ikke kan gå på skolen, nå blir nemlig Ruben trillet til sykehusskolen i senga si.

Jim Lasse (14) har cystisk fibrose, og har vært mye på sykehuset. Nå begynner han å bli voksen, og legen hans vil at han skal ta mer ansvar for medisinene sine selv. Første test uten foreldrehjelp blir en to uker lang sommerleir.

Om serien
Barne- og ungdomsavdelingen i NRK har fulgt livet på Barnesenteret på Ullevål universitetssykehus i ett år. Gjennom seks episoder blir vi bedre kjent med barn mellom ti og fjorten år som av ulike grunner må på sykehus.

Noen er der bare et par dager, som Ole-Kristian (13) som var uheldig i gymtimen og ødela kneet. Andre, som Elizabeth (10) med kreft, må være der i nesten ett år. I "Avd. Barn" er det barna selv som forteller om sine opplevelser på sykehuset.

200 timer med råmateriale er blitt klippet ned til seks halvtimes programmer. Resultatet er blitt et innblikk i livet på sykehuset – slik barna opplever det.

Egenprodusert dokumentarserie i seks deler fra NRK Barn og ungdom (2005)
Prosjektleder: Thale Persen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252