Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 5. desember 2005 kl 20.05 Presidenten

Rikets tilstand

Det er klart for en ny sesjon i Kongressen, og presidenten kommer som vanlig og holder sin tale om rikets tilstand. Staben jobber på høygir, og gamle Leo er tilbake i en ny stilling som spesialrådgiver.

I Bolivia er det oppstått en delikat situasjon, noe Kate tar seg av. Nord-Korea er stadig en tikkende bombe for Bartlet-administrasjonen, og stabssjef C.J. har hendene fulle med å finne en vei ut av krisen. Og kommunikasjonssjef Toby har en travel tid med å finne tilfredsstillende svar på hva regjeringen akter å gjøre med arbeidsløsheten.

Leos prøvelser
Etter et alvorlig hjerteslag ble Leo fløyet til et marinehospital i delstaten Maryland. Nå er han i bedre form og trer inn i en stilling som spesialrådgiver.

Leo starter med å gjennomgå alle presidentens tidligere taler om rikets tilstand. Ut fra dette kommer han fram til hva Bartlet bør gripe fatt i det siste året mens han sitter som president. Men han finner fort ut at den som har vært borte en stund, vanskelig får gehør for sine ideer.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: 365 days
Produksjon: Warner Bros.
Med Martin Sheen, Alan Alda, Jimmy Smits, John Spencer, Moira Kelly og Bradley Withford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
LENKER
  • Les mer