Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 9. august 2011 kl 19.30 Hvem tror du at du er?

Hvem var faren til Unni Lindell?


Forfatter Unni Lindell mistet foreldrene sine som 33-åring. Siden den gang har hun ønsket å forstå mer av den delen av familien hun vet aller minst om - farens slekt.

Faren til Unni Lindell snakket aldri om barndommen sin. I kveldens "Hvem tror du at du er?" følger vi henne i forsøket på å finne ut hvorfor. Hun deler historier om hvordan farens mørke sinn påvirket henne som barn, og hun gjør et forsøk på å forstå hva det var som gjorde at faren var slik han var.

Ved å gå bakover i tid finner Unni svar på spørsmålene om farens oppvekst og forfedre. Turen tar henne tilbake til fattige kår på østkysten av Sverige.

Vil Unni Lindell få en bedre forståelse av hvorfor faren aldri ville fortelle henne om barndommen sin?

Om serien
I serien "Hvem tror du at du er?" søker åtte kjente nordmenn i røttene sine for å finne ut hvem forfedrene var. Hvilken betydning har forfedrenes liv hatt for dem selv?

Bjarne Brøndbo, Christian Ringnes, Benedicte Adrian, Mari Maurstad, Unni Lindell, Kåre Willoch, Petter Schjerven og Kristin Krohn Devold får både overraskelser og nye forklaringer som de ikke kjente til på hvorfor ting er blitt som de er.

Noen begir seg ut på slektsreiser langt tilbake i både tid og sted, mens andre forsker i foreldre, besteforeldre og nære slektningers hemmeligheter.

Parallelt får vi innblikk i forfedrenes samtidshistorie i norsk og europeisk liv og utvikling.

Norsk underholdningsserie (5:8)
Produsert av Monster for NRK
Produsent: Steinar Berntsen
Redaktør: Birgitte Solberg
Regi: Sandra Hafsahl
Prosjektleder NRK: Barbara Jahn
Kontaktadresse for presse:presse@nrk.no
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no