Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 9. juni 2007 kl 21.00 Niern: Head of State

President mot alle odds

Mays Gilliam (Chris Rock) kastes inn i presidentvalget i USA. (Foto: Dreamworks)
Mays Gilliam (Chris Rock) kastes inn i presidentvalget i USA. (Foto: Dreamworks)
Mays Gilliam er en mislykket lokalpolitiker i Washington D.C. Etter at både presidentkandidaten og visepresidentkandidaten fra Gilliams parti dør i en flyulykke, blir Gilliam overraskende valgt til å stille til valg mot visepresident Brian Lewis.

Tanken bak valget av Mays Gilliam var at dette valget uansett var tapt, og at de heller ville satse på en skikkelig kandidat ved neste presidentvalg.

I starten mener Mays selv at han ikke kommer til å lykkes. Han er afroamerikaner, og er redd for å gjøre noe som kan ødelegge for andre afroamerikanere. Men Mays stiger på meningsmålingen etter at broren hans overtaler ham til å si hva han mener. Gilliam begynner å snakke om velferd, penger og samfunnsproblemer.

Visepresident Brian Lewis kommer med en rekke angrep på Gilliam, men Mays svarer med samme mynt. Han hyrer blant annet et Ku Klux Klan-medlem til en annonse: "Hei, jeg er Klan-medlem. Jeg hater niggere, jøder og homser, men jeg elsker visepresident Brian Lewis." Denne strategien virker utmerket for Mays Gilliam, og meningsmålingene går hans vei.

Valgdagen nærmer seg, og Mays finner til slutt ut hvorfor han ble valgt som kandidat. Resultatet er at han gir noen illojale medarbeidere sparken. Vår mann seiler i medvind, og vinner til slutt massene.

Amerikansk komedie (2003)
Originaltittel: "Head of State"
Med: Chris Rock (Mays Gilliam), Bernie Mac (Mitch Gilliam), Dylan Baker (Martin Geller), Nick Searcy (Brien Lewis), Lynn Whitfield (Debra Lassiter) og Robin Givens (Kim)
Regi: Chris Rock
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no