Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. august 2000 kl 20.00 La det swinge

La det swinge


NRK1 fredag 11. august kl 20.00
La det swinge (7:9)

Entusiastiske og kunnskapsrike Grand Prix- folk

Jostein Pedersen fortsetter den uhøytidelige spørreleken om programmet vi elsker å hate - Melodi Grand Prix og Eurosong. Kveldens lag består av Merethe Trøan og Jan Werner Danielsen på det ene og Jorun Erdal og Nissa Nyberget på det andre laget.

Merethe Trøan har vært med i tre norske finaler - i 1985, 1992 og 1993. Hun representerte Norge i den europeiske finalen i Malmö i 1992 med \"Visjoner\". Hun kom på en 18. plass av 23. Merethe er en skikkelig Grand Prix-entusiast!

Med seg på laget har hun en dreven og kunnskapsrik Grand Prix-artist, Jan Werner Danielsen. Sammen med Elisabeth Andreassen sang han melodien \"Duett\" fram til en flott sjetteplass i Dublin i 1994. Jan Werner var også med i årets norske finale uten å nå helt til topps.

Jorun Erdal tilhører en ny generasjon sangere. Hun debuterte i Grand Prix-sammenheng i år. Hun sang den nydelige balladen \"Another you\", men som kjent var det en annen melodi som vant.

Nissa Nyberget har vært med to ganger i den norske finalen, i 1982 som komponist og i 1983 både som komponist og artist. Nissa har lang fartstid som musiker og komponist, og kan sikkert mye om Melodi Grand Prix også.

Melodien som kan nytes i sin helhet i kveld er \"Hallelujah\". Norge ga toppoeng til Israel for dette bidraget i 1979.

Om serien
Programmet du elsker å hate - eller omvendt - står igjen på dagsorden når Jostein Pedersen inviterer tidligere Grand Prix- vinnere og andre interesserte til en uhøytidelig spørrelek. To lag, bestående av av to personer, kjemper mot hverandre i konkurransen som ikke bare handler om musikk, men også om moter, tv-mediets utvikling og kulturforskjeller landene imellom.

NRK1 fredag kl 20.00

Bilde
En glad gjeng med Grand Prix-entusiaster. Fra v. Nissa Nyberget, Jorun Erdal, Jan Werner Danielsen og Merethe Trøan. Bak: Programleder Jostein Pedersen (NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert underholdning
Programleder Jostein Pedersen
Prosjektleder Lisbeth Larness Roås
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83