Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 8. desember 1999 kl 22.30 South Park

South Park (t)

NRK1 onsdag 8. desember kl 22.30
South Park (13:13)

Kenny overlever for første gang

Julestemningen har kommet til den lille byen South Park i Rocky Mountains. Riktignok forløper ikke julefeiringen like enkelt og greit her som andre steder, men Kenny får for en gangs skyld oppleve å overleve en episode.
Den fattige Kenny ender sine dager hver gang vi møter guttene fra South Park. Men i anledning julens gleder, får vi for første gang se at Kenny holder seg i live en hel episode.
Like bra går det ikke for Kyle som må innfinne seg med å bli lagt inn på psykiatrisk klinikk i julen. Han får imidlertid uventet hjelp fra Mr. Hankey som virkelig redder julen for de fire vennene Kyle, Stan, Cartman og Kenny.

Om serien
South Park er en tilsynelatende stille og fredelig liten by i Rocky Mountains der åtteåringene Stan, Cartman, Kenny og Kyle står sentralt. Rundt dem hersker kaoskreftene, men noen setter de også i gang selv.
På en normal dag i South Park, som nesten aldri forekommer, møter disse fire guttene hverandre på busstoppet for å ta skolebussen til skolen. På skolen underviser Mr. Garrison dem i dagens pensum, med hjelp fra sin hånddukke Mr. Hat. Når guttene trenger hjelp er den afro- amerikanske kokken i skolens kantine til disposisjon.
Og guttene trenger all den hjelpen de kan få. I South Park kolliderer det naturlige og det overnaturlige i et eneste stort kaos. Utenomjordiske vesener turnerer i gatene, og plutselig dukker kjendiser opp ingenstedsfra. Dødelige afrikanske bier fyller luften, rare skapninger bosetter seg i trærne utenfor byen, og på toppen av alt er en aktiv vulkan, et sjømonster og en geningeniør med atskillig mer i sitt laboratorium enn lovlig er, stadig i fokus.
Midt oppe i alt dette må de fire guttene også komme seg gjennom sin egen oppvekst, og takle de vanlige problemene og utfordringene livet har å by på.
For Stan, Kenny, Cartman og Kyle er deres rare, men dog vakre by, normal. Det overnaturlige, det uvanlige, det gale og det usedvanlige er bare tingene det innebærer å vokse opp i South Park.
NRK1 har valgt å sende serien tekstet på norsk, men den er ikke sensurert. South Park går i samme rekkefølge og i samme form som i England og USA.
På siden www.nrk.no/underholdning/ kan du finne lenker til mer informasjon om serien \"South Park\".

NRK1 onsdag kl 22.30

Produsert av Comedy Central (USA
Kontaktperson NRK Underholdning: Niels Bierge, tlf 23 04 91 15
Av Matt Stone og Trey Parker
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18