Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 23. juni 2009 kl 19.55 Skjergardsmat

Tilbake til røttene

Michael Björklund lager husmannskost. (Foto: YLE)
Michael Björklund lager husmannskost. (Foto: YLE)
Den trivelige kokken Michael er en svoren tilhenger av enkel mat, fritt for fiks-fakserier. Og råvarene skal helst være lokale.

Både Michael Björklund og Matias Jungar har sverget at de ikke skal prøve å lage noe "fancy" mat i serien sin, og i kveld er det real husmannskost som står på menyen. Men de gjør en liten vri – husmannskosten får konkurranse av avansert matdesign. Michael tilbereder abbor etter sin mors oppskrift, mens stjernekokken Hals Välimäki lager en gourmetrett med samme ingredienser. Resultatet får vi se i kveldens program!

Om programserien
Michael Björklund og Matias Jungar er to hengivne matentusiaster som virkelig brenner for det nordiske kjøkken. I programmene reiser de rundt og søker bokstavelig talt nærkontakt med råvarene. Så blir maten tilberedt etter alle kunstens regler ute i det fri.

Michael er en glad og rund kokk som egentlig ville bli snekker. Han havnet i stedet på kokkeskole og har ikke angret en dag. Jobben er mer enn bare et yrke – dette er noe som han helst vil holde på med hele tiden. Han elsker tradisjonell mat. Og i "Skjergardsmat" lover han at vi ikke vil se en eneste kvast med sitrongress.

Matias er en matglad programleder som elsker mer enn noe annet å legge ned mye tid og omtanke i et godt måltid for venner. For fem år siden kunne han knapt koke et egg – og nå kan han improvisere frem de lekreste retter.

I hvert program gir Michael og Matias også tips om drikke som passer til rettene de har tilberedt. For mer informasjon om programmet og oppskrifter: www.svenska.yle.fi/stromso

Finsk matprogram (2008)
Produksjon: YLE
Medvirkende: Michael Björklund og Matias Jungar
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/ 909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer