Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 22. juni 1999 kl 20.35 Folkets århundre: Den tapte freden

Folkets århundre: Den tapte freden (ttv)


NRK2 tirsdag 22. juni kl 20.35
Folkets århundre (4:26)

Den tapte freden

BBC-serien \"Folkets århundre\" tar ikveld for seg etterkrigstiden, hvor mennesker over hele verden lengter etter en varig fred.
Det er med stolthet NRK nå fortsetter visningen av BBCs storslagne dokumentarserie om det 20. århundre. Hvis tidligere tider tilhørte aristokratiet og den fornemme eliten, er vårt århundre blitt preget av den jevne manns innsats og solidariske organisasjonsvilje.
Alle sider ved utviklingen på 1900-tallet er blitt sterkt påvirket av den alminnelige borgers politiske og økonomiske makt. Vi fikk et århundre som åpnet de mest fantasisprengende utsikter, men vi fikk også amoralsk populisme og demagogiske tyrannier som sendte verden ut i store katastrofer.

Kronologisk
Serien er en kronologisk og tematisk kavalkade over vår nære fortid og den tiden vi lever i. Produksjonen er en av BBCs mest påkostede gjennom tidene. Forskere og reportere har gravd i film- og fjernsynsarkiver og historisk stoff over hele verden. Noe av dette stoffet er aldri tidligere publisert. Hver av de 26 delene tar utgangspunkt i en bestemt dato heftet til viktige begivenheter opp gjennom tiårene.
BBC har brukt fire år på å produsere de 26 delene. Leder av prosjektet har vært Peter Pagnamenta, en av BBCs mest erfarne produsenter. Det må heller ikke underslås at BBC har hatt mye god produksjonshjelp fra sin samarbeidspartner WGBH, den amerikanske public servicestasjonen i Boston.
En meget lang rekke innflytelsesrike mennesker er intervjuet om historiske hendelser. De norske kommentarene i serien blir lest av Ole Christian Lagesen.

NRK2 tirsdag kl 20.35

Bilder (elektronisk via NTB/Data-tv/Internett)
1. Etter den blodige skyttergravskrigen tørstet hele verden etter fred.

2. Også kvinnene organiserer seg og forlanger fred.

Britisk dokumentarserie i 26 deler
Produsert av BBC i samarbeid med WGBH
Originaltittel: People\'s Century
Pressekontakt: Gunilla Gaarder, Dokumentar-og innkjøpsred., 23 04 93 64