Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 13. juli 2004 kl 19.30 Ut i naturens hage: Grønn glede

Gamle norske hageplanter

Gartner Dag Arneson og programleder Mette Stensholt Schau sier takk for seg for denne gangen (Foto: Jan Ingar Hansen, NRK)
Gartner Dag Arneson og programleder Mette Stensholt Schau sier takk for seg for denne gangen (Foto: Jan Ingar Hansen, NRK)
I siste program i årets utgave av serien "Grønn glede" tar programleder Mette Stensholt Schau og makkeren hennes, gartneren Dag Arneson, for seg bevaring av gamle norske planter.

Vi blir med Mette og Dag til Gamle Hvam i Akershus hvor det pågår innsamling av gamle hageplanter. Et prosjekt i statlig regi er igangsatt for å sikre bevaring av de gamle norske plantene. Tidligere var det mer vanlig å dele blomsterplanter. I dag kjøper mange av oss nye planter hvert år.

Turen går også ut i havgapet på Mørekysten hvor en blomsterelskende familie har hele øya full av blomster.

Om serien
For tredje år på rad er programleder Mette Stensholt Schau og gartner Dag Arneson i gang med hageserien "Grønn glede". Radio og internett er på banen som vanlig, og NRKs distriktskontorer bidrar med innslag i hvert program.

"Grønn glede" har hatt innslag i radioens "Nitimen" hver tirsdag fram til Reiseradioens start 12. juni. På nettsiden www.nrk.no/hage blir det fortløpende lagt ut bilder, lyd og klipp fra tv. Fra sidene er det også mulig å spørre fagpersoner om hjelp.

Egenprodusert hageserie av Uti naturen-redaksjonen, Faktaavdelingen
Programleder: mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45 mette.stensholt.schau@nrk.no
Prosjektleder: Jan Ingar Hansen, tlf: 97 51 06 32 jan.ingar.hansen@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83