Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 4. september 1999 kl 21.00 Klassiske rockealbum

Klassiske rockealbum (t)


NRK2 lørdag 4. september kl 21.00
Klassiske rockealbum

The Who - \"Who\'s next\"

Albumet \"Who\'s next\" står som et monument både over Pete Townshends talent som låtskriver og The Whos status som den største eksponenten for britisk rockemusikk.
I 1971, etter suksessen med den kritikerroste rockeoperaen \"Tommy\", satte Pete Townshend i gang oppfølgeren, \"Life House\". Dette var hans mest ambisiøse prosjekt noensinne.
Programmet forteller historien om hvordan Townshends originale visjon til slutt ble til \"Who\'s next\".

Vanskelig tilgjengelig
Townshend strevde med å få folk til å forstå visjonen med \"Life House\".
Meningen var at prosjektet skulle være en multimedia-begivenhet som besto av en \"live\" konsert, en spillefilm og et dobbelalbum som skulle fortelle historien om rockens befriende kraft i en futuristisk verden.
Roger Daltrey minnes den sentrale ideen slik: \"Hvis vi noensinne finner meningen med livet, så vil den være en musikalsk frase\".

Originale spor
Med hjelp av plateprodusenten Glyn Jones ble \"Life House\" til et enkelt album, \"Who\'s next\".
I programmet hører Pete Townshend igjen på de originale opptakene, som dannet grunnlaget for \"Who\'s next\". For første gang på 20 år spiller han sin versjon av \"Pure and Easy\", et svingende nummer fra \"Life House\", som han beklager ikke kom med på den siste utgivelsen.
Vi får også høre \"Behind Blue Eyes\", og han sier: \"Når jeg synger den på min måte, så handler den om en helt annen form for frustrasjon. Det handler ikke om undertrykkelse av sinne, det handler om undertrykkelse av kjærlighet\".

The Who før og nå
De tre gjenlevende medlemmene i The Who, Pete Townshend, Roger Daltrey og John Entwisle minnes trommeslageren Keith Moon og hans fargerike personlighet.
Programmet inneholder store mengder med arkivklipp, som spenner fra The Whos spede begynnelse i små klubber til kjempekonserter som den på Isle of Wight.

NRK2 lørdag kl 21.00

Bilde (via Sanpix/Internett)
Pete Townshend, The Whos frontfigur og nyskapende komponist.

Britisk produksjon

Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83