Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. oktober 2004 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Lurt av pyramidespill

Forbrukerinspektør Anders Magnus har møtt flere nordmenn som føler seg lurt til å kjøpe verdiløse aksjer. (Foto: Bjørgli og Bergersen)
Forbrukerinspektør Anders Magnus har møtt flere nordmenn som føler seg lurt til å kjøpe verdiløse aksjer. (Foto: Bjørgli og Bergersen)
I nettverksselskapet The 5% Community skulle vanlige folk lokkes til å investere i aksjer mot løfter om eventyrlige inntekter resten av livet hvis de jobbet hardt. Nå sitter titusenvis av nordmenn med verdiløse aksjer og en følelse av å ha blitt svindlet.

Forbrukerinspektør Anders Magnus har snakket med ofrene for pyramideeventyret som nå samler seg i det første søksmålet mot et nettverksselskap i Norge.

Kjøpe før boligen er bygd?
Forbrukerinspektørenes boligserie fortsetter i kveld. Denne gangen skal det blant annet handle om å kjøpe en bolig som ennå ikke er bygd. Mange opplever å gå inn i boligmarkedet med et helt klart ønske, mens resultatet blir noe helt annet enn det man hadde tenkt.

Om Forbrukerinspektørene
I høst er det Anders Magnus, Kari Asheim, Elisabet Grøndahl og Marit Evertsen Grimstad som gjør seerne til smartere forbrukere. Det blir nyheter, tips og råd som dekker de fleste områder. Blant annet blir det forbruksstoff for førstegangskjøpere av bolig.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Anders Magnus, Kari Asheim, Elisabet Grøndahl og Marit Evertsen Grimstad
Prosjektleder: Eivind Bulie
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.
LENKER
  • Les mer