Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. november 2002 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Mørke skygger over Aidensfield

Søsknene Vera Lomax (Caroline O’Neill), Barbara Lomax (Caroline Pegg) og Tom Lomax (Richard Huw) i
Søsknene Vera Lomax (Caroline O’Neill), Barbara Lomax (Caroline Pegg) og Tom Lomax (Richard Huw) i "Med hjarte på rette staden". (Foto: Yorkshire Television)
Selv de hyggeligste småbyer har sine mørke sider, og familiehistorien som rulles opp i Aidensfield, underbygger en slik påstand.

De tre søsknene Lomax er samlet til morens begravelse og får seg en overraskelse når hennes testamente blir lest opp. Hun ønsker at den ene av døtrene, Vera, skal arve alt etter henne.

På mørkeloftet
Broren Tom og søsteren Barbara forstår til å begynne med ingenting. Politikonstabel Phil Bellamy er kjæreste med Barbara, og han finner det meget ubehagelig når et babylik kommer for en dag under loftsrydding i Lomax-huset.

Bellamy forbinder straks funnet med Lomax-søstrene. Det kommer også frem at den begunstigede arvingen Vera har tilbrakt mesteparten av sitt liv på et psykiatrisk sykehus.

Mer om serien
Denne høsten og vinteren sender NRK1 24 nye episoder av ”Med hjarte på rette staden” som er spilt inn i idylliske Yorkshire i England. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans advokatkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman).

Med seertall på inntil 17,7 millioner er ”Med hjarte på rette staden” den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde ”Med hjarte på rette staden” på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 9)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57