Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 27. april 2008 kl 22.35 Lydverket

a-ha sammen igjen, på en måte…

Hva tenker Morten, Paul og Magne om hverandres musikk? (Foto: Universal Music)
Hva tenker Morten, Paul og Magne om hverandres musikk? (Foto: Universal Music)
20. og 21. mai spiller Morten Harket, Magne Furuholmn og Paul Waaktaar på samme scene på Rockefeller. Men selv om de tre a-ha medlemmene møtes, så er det musikken de har skapt hver for seg som står i fokus. For i tillegg til å være Norges største internasjonale popsuksess, så har trioen gjort seg bemerket på hver sin kant.

Men hva gjør det med den musikalske dynamikken for a-ha at medlemmene har sine individuelle karrierer også?

Lydverket samlet Morten, Magne og Paul for å finne ut hva de tenker om hverandres musikk og hva som gjør dem til a-ha når de først går inn i studio sammen igjen.

Danseband anno 2008
Få musikksjangere splitter det norske folk mer enn dansebandmusikk. I tillegg til å være en av de mest populære sjangrene, er det også den det oftest blir gjort narr av. Kanskje ikke helt uten grunn, siden danseband-grupper ofte kopierer tidligere storheter uten å tilføre sjangeren så alt for mye nytt. Men hva skal egentlig til for a lage god dansebandmusikk, og er det mulig å leke seg med sjangeren?

Ex-Gåte-medlem Sveinung Sundli har i hvert fall ambisjonene klare, og med sitt nye prosjekt, Storås Danseband, håper han å rocke opp dansefolket.

Slitesterke konseptalbum
For mange er 60- og 70-tallets konseptalbum fra artister som Pink Floyd, The Who og The Beatles den hellige rockegralen. Flere tiår senere finner stadig nye artister og band inspirasjon i å tenke helhetlig når nye album skal spilles inn.

Vi møter progheltene i The Mars Volta, og får helt nye toner fra en hemmelighetsfull Susanne Sundfør!

Lydverket utfordrer Thom Hell
Thom Hell har høstet panegyriske anmeldelser for sitt siste album, God If I Saw Her Now. Og siden Kristiansand-artisten har fått spesielt mye skryt for sin låtskriverfinesse, ville Mona B. Riise dykke ned i hans metoder rundt prosessen med å skrive en låt.

Utstyrt med et bilde som inspirasjon og et hotellrom med et piano utfordret Lydverkets programleder Thom Hell til å vise oss hvordan man skriver en god låt.

Egenprodusert musikkmagasin
Programleder: Mona B. Riise
Kontaktperson,Lydverket:Vaktsjef e>1,23048421/48170315,
Kontaktperson, Programinformasjon: Hilde Ljøen, 23047236/95701147,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice,info@nrk.no tlf. 815 65 900