Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. september 2009 kl 19.55 Tingenes tilstand

Helter

Ivar Johansens interesse er sterkt knyttet til måneferdene. (Foto: Teddy TV)
Ivar Johansens interesse er sterkt knyttet til måneferdene. (Foto: Teddy TV)
Petter Schjerven møter landets fremste samlere, denne gangen de som samler på ting knyttet til helter. Han får også opplæring i autografsanking, lærer om den nesten norske månefareren, får spesialdesignet et gummiplagg og går til angrep med bajonett.

Petter Schjerven er igjen ute for å møte folk som, i likhet med ham selv, samler på noe. Ofte er tingene vi samler på knyttet opp mot et menneske som på en eller annen måte fascinerer oss, en som har gjort noe så bra at de rett og slett er blitt en helt.

Noen har for eksempel vært på månen, mens andre samler på ting som er knyttet til måneferdene. Noen er popstjerner, mens andre samler på navnetrekkene til popstjerner og har nøye utarbeidede strategier for hvordan man bør gå fram for å få tak i dem.

Petter møter disse samlerne samt en dynamisk duo som vet mer om livet i skyttergravene enn de fleste av oss. Han får også et spesialdesignet plagg i gummi, og øver seg på å stikke i hjel fienden med bajonett.

Om serien
"Tingenes tilstand" handler om folk som samler. Det er mange ulike grunner til at man samler, og det er ulike teorier omkring temaet. Men en ting kan man slå fast: Har man ikke kunnskap om gjenstandene, dummer man seg raskt ut som samler. Derfor blir jakten på kunnskap like viktig som jakten på ting for samlerne, sier kulturhistorikerne.

Biologene eksemplifiserer: Samling stammer fra jegere og samlere: Det er mer logisk å samle på hermetikk enn frimerker, men basisen er at det kan være "kjekt å ha" til en "regnværsdag".

Høsten 2009 sendes sesong 2 av "Tingenes tilstand". Sesong 1 gikk på NRK1 høsten 2008.

Eksternprodusert underholdning: Teddy TV
Prosjektleder: Christina Rez Resar
Pressekontakt: Anna-Marie Normann 23047853/90575758
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no