Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 5. januar 1999 kl 22.30 Dr. Bliss

Dr. Bliss (t)

NRK2 tirsdag 5. januar kl 22.30
Dr. Bliss (1:5)

Forsker og alenefar

Simon Shepherd, som mange vil huske fra \"Landsbylegane\", spiller Dr. Sam Bliss i den nye britiske dramaserien på NRK2. Dr. Bliss er forsker og alenefar til to tenåringsdøtre, Zoe og Louise. Forskningsassistenten Dr. Melanie Kilpatrick (Sian Webber) kommer til å spille en viktig rolle for ham både på jobben og privat.
Dr. Sam Bliss er på ingen måte noen tørr og kjedelig forskertype. Han er sjarmerende, veltalende, uregjerlig og karismatisk. Han arbeider som immunolog ved universitetet i Cambridge. For tiden arbeider han med å utvikle en vaksine mot en spesielt farlig type malaria. Og han prøver å finne en kur for forkjølelse. Han har dessuten sitt eget radioprogram. Men hans naturlige nysgjerrighet og utforskende intellekt fører han ofte ut av laboratoriet og inn på andre gåtefulle, noen ganger skremmende, veier.

Evig ungdom
I kveldens episode blir Dr. Bliss involvert i et kontroversielt forskningsprosjekt som handler om å stoppe, eller forsinke, aldringsprosessen. Samtidig skjer en rekke mystiske dødsfall hver alle ofrene stammer fra samme familie med forfedre som levde unormalt lenge.
Er det en sammenheng mellom disse dødsfallene og forskernes arbeid?

Om serien
Serien kommer blant annet inn på fenomener som uforklarlige forvarsler, minneoverføring og telepati, og ikke minst kampen for å utrydde et dødelig virus som truer hele landets befolkning.
Siden hans kone døde av Huntingtons sykdom har Sam Bliss oppdratt sine to tenåringsdøtre Zoe (Sarah Smart) og Louise (Zoe Hart) alene.
Hans forskningsassistent og gode venn Melanie Kilpatrick (Sian Webber) støtter ham lojalt, selv om hun ikke alltid deler hans syn på valg av metoder. Hun er heller ikke begeistret for alle hans engasjementer som stjeler tid fra deres forskning. De er begge lidenskapelig opptatt av forskningen, og den personlige kjemien mellom dem ser også ut til å stemme.
Ideen til tv- serien \"Dr. Bliss\" stammer fra Michael Stewarts romaner fra forskermiljø. Manus til serien er skrevet av Simon Eden, Charles Brent og Richard McBrien. Regien er ved Simon Shore, Chrispin Reece og Richard Standeven. \"Dr. Bliss\" hadde ti millioner seere da den ble vist i Storbritannia.

NRK2 tirsdag kl 22.30

Bilder (elektronisk via NTB, Data-tv/Internett)
1. Dr. Sam Bliss (Simon Shepherd) er en briljant og ukonvensjonell forsker. Han er en av landets ledende immunologer, men er også opptatt av genetisk kloning, drapsbakterier og overnaturlige fenomener.

2. Sam Bliss (Simon Shepherd) er alenefar for to tenåringsdøtre, Zoe (Sarah Smart) og Louise (Zoe Hart)

3. En underliggende sterk gjensidig tiltrekning oppstår mellom forskningsassistenten Melanie Kilpatrick (Sian Webber) og Sam Bliss (Simon Shepherd)

4. Serena (Eva Marie Bryer) og Sam Bliss (Simon Shepherd) blir i kveldens episode begge involvert i et kontroversielt forskningsprosjekt som handler om å forsinke aldringsprosessen.

Britisk dramaserie i fem deler
Originaltittel: Bliss
I hovedrollene: Simon Shepherd og Sian Webber

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41