Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 10. november 1999 kl 22.30 South Park

South Park (t)

NRK1 onsdag 10. november kl 22.30
South Park (9:13)

Thanksgiving i South Park

Det er tid for å feire høytiden Thanksgiving for de fire vennene i South Park. Det betyr at det skal spises kalkun, men som vanlig faller ikke alt på plass i den lille amerikanske byen.
Genforskerne på laboratoriet like utenfor South Park har vært på ferde igjen. Denne gangen er det ikke Stan som er blitt tuklet med, men kalkunene som er tradisjonsretten på Thanksgiving.
Genmanipulerte kalkuner slipper løs, og det sier seg selv at Stan, Cartman, Kyle og Kenny får sitt å stri med for å redde byen fra å bli overtatt av fjærkreene.
Når Cartman blir tatt for å være en utsultet etiopier, er toppen av isfjellet nådd, for med sine atskillige kilo for mye er det antakeligvis det siste han bør sammenlignes med.

Om serien
South Park er en tilsynelatende stille og fredelig liten by i Rocky Mountains der åtteåringene Stan, Cartman, Kenny og Kyle står sentralt. Rundt dem hersker kaoskreftene, men noen setter de også i gang selv.
På en normal dag i South Park, som nesten aldri forekommer, møter disse fire guttene hverandre på busstoppet for å ta skolebussen til skolen. På skolen underviser Mr. Garrison dem i dagens pensum, med hjelp fra sin hånddukke Mr. Hat. Når guttene trenger hjelp, er den afro-amerikanske kokken i skolens kantine til disposisjon.
Og guttene trenger all den hjelpen de kan få. I South Park kolliderer det naturlige og det overnaturlige i et eneste stort kaos. Utenomjordiske vesener turnerer i gatene, og plutselig dukker kjendiser opp ingenstedsfra. Dødelige afrikanske bier fyller luften, rare skapninger bosetter seg i trærne utenfor byen, og på toppen av alt er en aktiv vulkan, et sjømonster og en geningeniør med atskillig mer i sitt laboratorium enn lovlig er, stadig i fokus.
Midt oppe i alt dette må de fire guttene også komme seg gjennom sin egen oppvekst, og takle de vanlige problemene og utfordringene livet har å by på.
For Stan, Kenny, Cartman og Kyle er deres rare, men dog vakre by, normal. Det overnaturlige, det uvanlige, det gale og det usedvanlige er bare tingene det innebærer å vokse opp i South Park.
NRK1 har valgt å sende serien tekstet på norsk, men den er ikke sensurert. South Park går i samme rekkefølge og i samme form som i England og USA.

NRK1 onsdag kl 22.30

Produsert av Comedy Central
Kontaktperson NRK Underholdning: Niels Bierge, tlf 23 04 91 15
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18