Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 14. september 2000 kl 19.30 Migrapolis

Migrapolis (t)


NRK2 torsdag 14. september kl 19.30
Migrapolis

På boligjakt i Oslo

Alle trenger bolig. Men i et stramt boligmarked er behovene og mulighetene svært ulike. Migrapolis presenterer i kveld tre historier med hver sin innfallsvinkel. Flyktningen, millionæren og pensjonistekteparet møter vidt forskjellige virkeligheter i jakten på et sted å bo.

En chilensk flyktning har flyttet til Oslo og bor midlertidig hos venner og kjente. Han stiller helt bakerst i boligkøen i et presset boligmarked. Men hvorfor flyttet han da dit fra Nord-Norge hvor bolig ikke ville vært noe problem? Reporter Carolina Maira Johansen er med på jakt etter billig hybel.

Millionæren
En egyptisk millionær og teppekonge har helt andre problemer. Han fikk så god pris for sin luksusleilighet på Aker Brygge at han ikke kunne la være å selge. Nå er han på spesialvisninger når det dukker opp et passende objekt i gangavstand fra teppebutikken. Reporter Noman Mubashir er med mens hovedpersonen har vansker med å finne noe som er bra nok.

Pensjonistekteparet
Hvordan er det å skulle forlate et hus du selv har bygget, og som det knytter seg mange minner til? Reporter Chelliah Rajan følger et eldre bærumsektepar som etter mange år i villa må finne seg noe nytt. Han lurer på hvorfor ikke barna eller andre slektninger overtar huset. Er det ikke rart å overlate familiens hus til helt fremmede mennesker?

Migrapolis er et magasin som er opptatt av møtet mellom ulike kulturer i det moderne Norge.

NRK2 torsdag kl 19.30

Egenprodusert magasin
Prosjektleder Kjetil Saugestad, tlf: 90 93 34 92
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Noman Mubashir finner ut hvordan de rike har det...(NRK-foto: Ole Kaland)