Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 19. januar 1999 kl 23.15 En vakker dag ...

En vakker dag ... (t)

NRK1 tirsdag 19. januar kl 23.15
En vakker dag... (3)

Forrests dilemma
I den tredje episoden i serien \"En vakker dag\" blir Forrest Bedford bedt om å stille til valg som statsadvokat. Han har lyst på jobben, men er bekymret for hvilke følger det kan få for familien.
Med hustruen permanent innlagt på psykiatrisk sykehus er Forrest i praksis alene om ansvaret for de tre barna, og han har betenkeligheter med å ta på seg et så tungt ansvar som statsadvokatembedet innebærer.
Den nye hushjelpen, Lilly Harper, viser seg imidlertid sin en god støtte for Forrest i oppdragelsen av barna. Det er hun som er der når Francie får sin første menstruasjon, og når lille John Morgan plages med svart samvittighet for en eller annen rampestrek han har gjort.

Om serien
Denne amerikanske dramaserien, med handling fra en liten sørstatsby i 50-årene, er en av de mest kritikerroste og prisbelønte serier i amerikansk tv-historie. Den ble også enormt populær i Norge da den gikk på NRK i 1992-93. Nå får vi et gjensyn med familien Bedford og den stolte, svarte hushjelpen Lilly Harper. I denne omgangen er det den første serien på 22 episoder som er satt opp på sendeplanen.
Raseurolighetene og borgerrettsbevegelsens framvekst på 50- tallet danner det historiske bakteppet for serien. Familiens overhode er Forrest Bedford (Tom Waterston), en travelt opptatt advokat som sliter alene med ansvaret for de tre barna Nathanael (15), Francie (13) og John Morgan (6). Moren, Gwen (Deborah Hedwall), er permanent innlagt på psykiatrisk sykehus.
Lilly Harper er familiens nye husholderske. Hun er alenemor til en seks år gammel pike, og hun er ung, svart og stolt. Lilly er ikke interessert i å være familiens slave, og står opp for sine rettigheter.
NRK1 tirsdag kl 23.15
Blir også sendt i NRK2 lørdag 23.1 kl 23.40
Tidligere sendt i NRK fra 13.6.92

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: I\'ll Fly Away
I rollene bl.a. Sam Waterston, Regina Taylor, Jeremy London, Ashlee Levitch, John Aaron Bennett og Kathryn Harrold
Regi: Joshua Brand
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51