Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. oktober 2003 kl 20.25 LørDan

Gutten med gullrøsten

Jan Werner møter du i LørDan i kveld. (Foto: Marcel Lelienhof)
Jan Werner møter du i LørDan i kveld. (Foto: Marcel Lelienhof)
Jan Werner Danielsen har høstet stor suksess over hele landet sammen med Tommy Körberg og Øyvind Blunck de siste månedene. Nå er han klar til å stå på egne ben igjen.

3. november er den populære musikalartisten klar med et nytt studioalbum – det første på fire år. Denne gang beveger han seg i landskapet mellom pop og klassisk, mellom det storslagne uttrykket med fullt orkester, til det mer lavmælte. I tillegg til å ha satt tekst til "Air" av J.S. Bach og "In Our Tears" av Secret Garden, har Jan Werner plukket ut en rekke av sine favoritt-melodier som han tolker på sin måte.

Ali Reza gjør også i kveld sitt beste for å holde (u)orden på artistene, mens Rune Gokstad presenterer ukens kjendistopp. Her er kveldens deltakere i Kjempesjansen:

The Beatless
Beatles-gruppe fra Alta

Kjetil Linnes (37), Håvard Pedersen (30), Bjørn Conrad Berg (37), Kai Henning Skimelid (37).

The Beatless kan kalles verdens nordligste Beatlesband. Gruppen ble startet i 2002, men medlemmene har spilt sammen i syv år. De spiller utelukkende Beatles-låter og gutta fra Alta har vært fans av den legendariske britiske popgruppen siden de var små. I høst var de i Liverpool under den årlige Beatles-festivalen der 60 registrerte Beatlesband fra hele verden deltok.

For mer info: www.cinematicworld.com

Jan Ingemann-Petersen
Munnspill, fra Rykkin

Jan Ingemann-Petersen (29) byttet i sin tid til seg et munnspill mot en fiskesluk… Byttet skulle vise seg å være økonomisk smart men også ha stor betydning på det musikalske plan. Første låten han lærte seg var Reodors Ballade fra filmen Flåklypa Grand Prix. Sigmund Groven er hans største inspirasjonskilde, og et av Jan Ingemann-Petersens største ønsker er å få ta timer hos munnspillvirtouosen.

Christel Elisabeth Smith
Klassisk sanger fra Stavanger

Christel Elisabeth Smith (30) trådte sine barnesko i England. Da hun kom til Norge som tenåring, begynte hennes interesse for musikk å blomstre for fullt. Smith går i dag på Høyskolen i Stavanger, avdeling for kunstfag. Her gjennomfører hun andre år på utøvende bachelor-grad. Klassisk sang er hennes hovedinstrument, men hun har også en bred interesse for musikk. Hun ønsker også å videreutdanne seg på en musikkhøyskole i Europa – og senere på en operahøyskole med tanke på en karriere som operasanger.

Jenter med jern
Steppe-duo fra Trondheim og Oslo

Anneli Moe (28) og Liv Marie Skare Baden (26) møttes på musikallinja på Bårdar i Oslo. Etter endt utdannelse har begge jobbet frilans som utøvende artister samt med undervisning i koreografi og regi. Etter utallige auditioner og et sterkt ønske om å lykkes i underholdningsbransjen, fant stepperne på å lage sin egen forestilling med varierte utrykksformer. Den inneholdt både sang, steppedans og tekstinnslag. De jobber begge på steppeskolen "At Tickle Toes" og håper å videreutvikle egne danseferdigheter og dra på turné med forestillingen sin.


Om "Kjempesjansen"
Unge, uetablerte utøvere får muligheten til å vise seg frem og sanke støtte direkte fra folket. De konkurrerer i flere kategorier, både sang, dans, musikk og komikk.

Seerne får selv en kjempesjanse til å løfte fram neste generasjons superstjerner ved noen enkle tastetrykk på telefonen. Det koster kr 4,50 per stemme, og pengene går direkte til utøverne. I hvert program konkurrerer fire utøvere.

NRK underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Kerstin Asplund, kerstin.asplund@nrk.no
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364


LENKER
  • For mer info