Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 4. juni 2001 kl 19.30 Spillerom: MaiJazz

Jazz med lidenskap og følelse

Claudia Acuña på MaiJazz i Stavanger. (Foto: MaiJazz)
Claudia Acuña på MaiJazz i Stavanger. (Foto: MaiJazz)
Knut Borge har mer på lager fra MaiJazz i Stavanger sist måned. I kveldens program får vi oppleve den chilenske sangeren Claudia Acuña med sitt latinamerikanske jazzband. På scenen står også vår egen Karin Krog med engelsk makker John Surman, en duo som har holdt musikken i gang i over 30 år.

Claudia Acuña, som til vanlig er bosatt i New York, smyger tonene fram på engelsk og spansk til et begeistret publikum på MaiJazz i Stavanger. En dyktig pianist, en hårfager bassist og en ivrig trommeslager gjør sitt til at kvelden blir riktig god og opplevelsesrik, melder Knut Borge.

Mye følelse
Karin Krog og John Surman drar ut til Utstein Kloster, hvor de rigger seg til med lydelektronikk og saksofoner. Så kommer publikum, sol og konsert, og det flotte kirkebygget blir fylt av Karin Krog og John Surmans følelsesladde musikk.

Det er nå 21 år siden duoen Karin Krog og John Surman spilte inn sin første plate, og deres foreløpige siste album kom i fjor under tittelen ”Bluesand”. Den kreative og melodiske kraften sies aldri å ha vært større. Samarbeidet mellom de to går helt tilbake til 1970.

Egenprodusert opptak
Programleder Knut Borge
Prosjektleder Tone Winje
Pressekontakt:Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Claudia Acuña på MaiJazz i Stavanger. (Foto: MaiJazz)