Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 19. januar 2003 kl 21.00 Niern: Mimic - ute av kontroll

Uhyggelig science fiction

Vitenskapskvinnen Susan Tyler (Mira Sorvino) slåss mot en livsform under New Yorks gater som har begynt å ligne oss… (Foto: Kerry Hayes)
Vitenskapskvinnen Susan Tyler (Mira Sorvino) slåss mot en livsform under New Yorks gater som har begynt å ligne oss… (Foto: Kerry Hayes)
I New York City har den dyktige vitenskapskvinnen Dr. Susan Tyler og mannen hennes, nestkommanderende i Senteret for sykdomskontroll, Dr. Peter Mann lykkes i å utrydde en epidemi som truet mange av byens barn. Noen år senere skjer det noe skremmende.

Dr. Tyler (Mira Sorvino) har laget et vellykket mottiltak for å knekke sykdommen., ved å sette sammen DNA fra forskjellige arter. Hun kaller den nye arten ”Judas yngel”, og får hjelp av sin mann (Jeremy Mortham) til å spre det gjennom New Yorks biosystem.

Tre år senere viser det seg at ekteparets geniale genetiske ingeniørkunst kommer tilbake for å hevne seg. ”Medisinen” har fått et eget liv. Menneskene har forandret på balansen i naturen, og nå slår naturen tilbake.

Kamuflasje
En av naturens kjente forsvarsmekanismer mot fiender er å kamuflere seg slik at de ligner på sine jegere. Sommerfuglens vinger ligner ofte på en ugles øyne, og en kålorm ligner på en slange. Nå har ekteparets skapning fra laboratoriet begynt å etterligne det største rovdyret av alle – mennesket. Alt er snudd på hodet. Jegeren er plutselig den som blir jaktet på, og de eneste som kan stoppe den grusomme katastrofen, er det samme ekteparet som ved et uhell startet det hele.

”Mimic – ute av kontroll” er en science fiction-thriller fylt av action og skremmende konsekvenser.

Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: ”Mimic”
Regi: Guillermo del Toro
I rollene: Mira Sorvino, Jeremy Northam, Josh Brolin, Giancarlo Giannini og Charles S. Dutton
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83