Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. september 2005 kl 19.55 Hurtigruten 365

En skikkelig huskestue

Det brygger opp til uvær og Renate blir sjøsyk. Roshild (t.h.) og de andre har nestenforliset friskt i minne. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Det brygger opp til uvær og Renate blir sjøsyk. Roshild (t.h.) og de andre har nestenforliset friskt i minne. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Det er nå ett år siden MS "Midnatsol" holdt på å forlise ved Stadt. Selv om ingen snakker særlig om hendelsen, har alle den friskt i minne. Og nå blåser det opp til storm langs kysten.

På brua står kaptein Arild Hårvik og får melding om at det brygger opp til skikkelig uvær. Besetningen stålsetter seg for det som skal komme, men alle har likevel humøret på topp.

Mens glass knuser og hyller og inventar blir slengt rundt på båten, ligger Renate på gulvet. Hun er blitt skikkelig sjøsyk og klarer knapt å holde seg oppreist. Jan bestemmer seg for å utsette middagsserveringen for å unngå sjøsyke passasjerer.

Denne episoden kan du se i reprise på NRK2 søndag kl. 17.30

Om serien
"Hurtigruten 365" er en dokumentarserie på 20 episoder om livet om bord i hurtigruteflåtens nyeste skip: MS "Midnatsol". I høst kommer ni episoder, mens de resterende 11 kommer i januar 2006.

MS "Midnatsol" har et mannskap på nærmere 200 personer fordelt på to skift. Vi blir best kjent med 12 av dem. Vi følger besetningen til de to kapteinene, Herodd Widding og Arild Hårvik, i deres daglige gjøremål på brua, i maskinrommet, restauranten, baren og lugarene.

NRK har fått full redaksjonell og journalistisk frihet under opptakene. Det betyr at kapteinene kun har kunnet si stopp under livstruende situasjoner.

Opptakene startet i august 2004 og ble avsluttet i august 2005.


Egenprodusert dokumentarserie
NRK Fakta/Kultur
Prosjektleder/redaktør: Siw Winther siw.winther@nrk.no
Kommentar: Jan Dalchow
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364


For å se episodene på nett og få mer stoff om serien: www.nrk.no/hurtigruten


LENKER
  • www.nrk.no/hurtigruten