Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. oktober 2011 kl 20.15 Valpekullet

Ventetiden snart over


Valpekullet er nå blitt fire uker gamle og er i ferd med og utforske verden utenfor den trygge, varme valpekassa. Og mens valpene blir godt kjent med både gress og kamera, er forberedelsene godt i gang hos de nye hundeeierne.

Hos familien Rydland på Bleik bygges det hundegård, mens Anders Rogg gjør en helt spesiell innspilling i et platestudio på Grünerløkka i Oslo. Han lager nemlig sin egen vuggesang til det nye firbeinte familiemedlemmet.

En etter en ankommer de nye eierne gården for å se på valpene. Hundeoppdretter Kristin skal nå avgjøre hvilken valp som skal gå til hvilken familie. Men da den siste familien ankommer gården, går ikke alt etter planen.

Om serien
I "Valpekullet" følger vi valpene til Cocker Spanielen Stella fra fødselen av. Vi blir med på den lange reisen ut i det fremmede, til nye mennesker og nye hjem. Valpeflokken på seks får til dels svært ulike omgivelser å takle, og familiene møter nye utfordringer i hverdagen. På veien dukker det opp både overraskelser, gleder, fortvilelse, latter, bekymring, konflikter, spenning og kjærlighet.
De nye eierne
På Bislett i Oslo venter August Vagle (11) spent. Som yngstemann i familien har han lenge vært en stor forkjemper for å få hund, og nå skal endelig drømmen gå i oppfyllelse. August gleder seg veldig til å få en kompis som han komme hjem til, som han kan lufte og leke med. Familien har ikke hatt hund før og har store forventinger til familieforøkelsen.

En av valpene til Stella skal reise helt til fiskeværet Bleik på Andøya i Nordland fylke. Der venter familien Rydland som består av far Dag (47) og mor Anne Louise (43) og barna Alv Emil (14), Magna (11) og Jørn Albin (7). Hele familien ser frem til å få et nytt firbeint familiemedlem etter at den forrige hunden døde.

Ekteparet Anders Rogg (55) og Yngvar Myvold (52) bor i sjette etasje i en blokk midt i Oslo sentrum, og har nå endelig funnet en hunderase som passer. De gleder seg så mye at de har gått igjennom både innbilt svangerskap og bekkenløsning i forberedelsen til å ta imot en av Stellas valper.

I familien Stoltz Halvorsen finner vi Kirsti (51), Jan Petter (51) og datteren Sophie (11). De bor på Ullern i Oslo, og har også en liten herregård i Sverige som de gleder seg til å vise fram for den lille valpen som snart blir en del av familien. De har også en hund fra før, cocker spanielen Happy på tre år. Det kan bli spennende å se hvordan han vil reagere på å få en lillebror.

Fredrikke Syversen (24) og Eivind Nakkim (27) er den yngste familien som skal få en valp i hus. Fredrikke er en aktiv rytter og har hesten Don Diego, mens Eivind har sin engelske bulldog Simon. Simon har lenge vært enehersker der hjemme - og er fast inventar i traileren til Eivind. Vil han takle og få inn en konkurrent i familien?

Siste valpeeier er Ingrid Skjær Viberg (31) fra Gjøvik. Hun bor i hjertet av Oslo, og synes det vil bli fint å få selskap i leiligheten sin. Hun ser frem til å få en å komme hjem til, gå tur med og som kan hjelpe henne opp om morgenen, som hun selv sier. Ingrid vet at ansvaret blir stort på henne alene, men vet at hun kommer til å få god hjelp av "besteforeldrene" fra Gjøvik. De har lovet å komme og passe på når hun begynner i jobb og valpen er så liten at den ikke kan være alene.

Vi blir også introdusert for familien Vangen – som er en storfamilie i ordets rette forstand. Storfamilien består av Rolf (42) og hans kone Taru (43) og barna Kathlin (11) og Molly (9). Sammen med dem bor også Tarus søster, Sapna Rastogi (46) og hennes datter Srishti (12). De bor sammen i enebolig i Kolbotn og her møtes Grimstad og New Dehli i skjønn forening.
Rolf hadde tidligere en golden retriever og en new foundlander. Han ønsker seg gjerne en hannhund, siden det allerede er så mange damer i familien.


Familieunderholdning i åtte deler (2011)
NRK Underholdning
Kommentar: Marte Stokstad
Regi: Hege Westad
Prosjektleder: Skjalg Solstad
Pressekontakt: Silje Marie Lien,mobil: 97 52 52 87
TV-seere bes ta kontakt med Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900