Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. november 2003 kl 23.10 Lydverket

Briskeby-dokumentar

I kveld byr Lydverket på en dokumenter om Briskeby. (Foto: Universal)
I kveld byr Lydverket på en dokumenter om Briskeby. (Foto: Universal)
Briskeby solgte 120 000 av debutplaten "Jeans for Onassis". I høst kom de med "Tonight, Captain?". Lydverket har fulgt bandet gjennom hele prosessen med den vanskelige oppfølgeren.

Lydverket har vært med hele veien , fra innspillingen i Frankrike til plateslipp og turnéåpning hjemme i Norge. For det er ikke bare en myte at det er vanskelig å følge opp en suksess. Bandet må innfri forventningene til fansen. Samtidig er både musikkpresse og platekjøpere ofte mer opptatt av å finne det "neste store" bandet, i stedet for å sjekke ut et band som var store for noen år siden.

Er media fortsatt interessert i oss? Får vi gode kritikker? Kommer folk til å kjøpe platen? Vil det komme like mange på konsertene som forrige gang? Spørsmålene står i kø for artister som har opplevd suksess, og som forsøker seg på platemarkedet for andre gang. Briskeby har selvsagt stilt seg alle disse spørsmålene mange ganger, samtidig som de har jobbet målbevisst og forventningsfullt med at de skal lykkes også denne gangen. Lydverkets dokumentar gir et sjeldent innblikk både i hvordan musikere må jobbe om de skal klare å få suksess to ganger på rad, og ikke minst i hvem Briskeby egentlig er.

Programleder Rune Nilson får besøk i studio. I kveld skal de snakke om fenomenet oppfølgerplater.

Om Lydverket
Rune Nilson og Siri Høstmælingen har i år ambisjoner om å bli enda grundigere med enda større bredde enn tidligere. Det blir konsertspesialer, spennende gjester, bandintervjuer og masse musikk. Og i reportasjeserien "Rock City" undersøker Siri hva som skjuler seg i musikkmiljøet rundt om i norske byer.

Får du ikke med deg onsdagssendingene, går Lydverket i reprise på NRK2 søndager.

Les mer: www.nrk.no/programmer/tv/lydverket/

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen, Rune Nilson
Reportere: Yngvild Flikke, Håvard Bråthen, Geir Henning Hopland
Prosjektleder: Nicolai Sørensen
Vaktsjef: Åslaug Sem, 92023316
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78,