Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 31. januar 2004 kl 23.20 Nattkino: Mannen fra øya

Ingen er den de ser ut til å være…

Ben Gazzara og Steve Martin i filmen
Ben Gazzara og Steve Martin i filmen "Mannen fra St Esteffe" (Foto: Norsk FilmDistribusjon AS)
I denne thrilleren fra regissøren David Mamets hånd virker det som om ingen er den de ser ut til å være. Joe Ross har akkurat startet en "prosess" som ser ut til å gjøre både firmaet han jobber i og sjefen, Klein, søkkrike. Men i ren Hitchcock-stil skjer det overraskende ting underveis.

I et hemmelig møte i Karibia diskuterer Ross detaljene i prosessen med sine overordnede i firmaet. Men der, helt tilfeldig – tror han i hvert fall – møter han den rike og gåtefulle Jimmy Dell som han øyeblikkelig blir god venn med. Dell sier at Ross ikke må være så naiv å tro at firmaet vil belønne ham for det gode arbeidet han har gjort.

Vel hjemme igjen blir Ross en tanke paranoid, og tror at Dell faktisk kan ha rett. Han tar derfor skritt for å beskytte den nye oppdagelsen sin, og han er usikker på om han kan stole på Klein. Selv den kjærlighetssyke assistenten hans får føle Joes mistillit.

Når Ross oppdager at Dell har løyet om sin identitet for ham, kontakter han FBI, men det skulle han aldri ha gjort. Han blir nemlig selv mistenkt for mord, og skjønner, nesten for sent, at man aldri må stole på noen…

Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: "The Spanish Prisoner"
Regi: David Mamet
I rollene: Campbell Scott, Rebecca Pidgeon, Steve Martin, Ricky Jay, Ben Gazzara
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83