Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. mars 2005 kl 16.40 Musikk på søndag: Oppstandelsen og Jesu himmelfart

Et mesterstykke

Sigiswald Kuijken er dirigent fo La Petite Bande og Ex Tempore-koret 1 . og 2. påskdedag  på NRK. Stedet er den vakre Nicolaikirken i Leipzig. (Foto: EuroArts)
Sigiswald Kuijken er dirigent fo La Petite Bande og Ex Tempore-koret 1 . og 2. påskdedag på NRK. Stedet er den vakre Nicolaikirken i Leipzig. (Foto: EuroArts)
Sigiswald Kuijken er en av verdens fremste Bach-fortolkere. I kirkekonserten i ettermiddag leder han framføringen av C.Ph.E. Bachs oratorium "Oppstandelsen og Jesu himmelfart".

Den vakre kirken Nicolaikirken i Leipzig fra 1165 danner rammen omkring orkesteret La Petite Bande og Ex Tempore-koret i framføringen av C.Ph.E. Bachs oratorium. Orkestret utmerker seg for sine framføringer av tidligmusikk. De medvirkende solistene er alle spesialister innen vokal barokkmusikk.

C.Ph.E. Bachs kirkeoratorium regnes som et mesterstykke innen genren, og er tematisk forbundet med oratoriet skrevet av faren, Johann Sebastian, 40 år tidligere. NRK1 sender fremføringen 2. påskedag fra Nicolaikirken.

Innspillingene med Sigiswald Kuijken av Carl Philipp Emanuel Bachs verker blir forøvrig regnet som referansetolkninger.

Tysk musikkprogram i to deler (2004)
Originaltittel: C.Ph.E. Bach: Die Auferstehung und Himmelfahrt Jesu
Produsert av: EuroArts Music International GMBH
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57