Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 20. september 2004 kl 23.55 Detektiv Jack Frost

Romantisk møte

Kitty (Gwyneth Powell) og Jack Frost (David Jason) trives i hverandres selskap. (Foto: YTV)
Kitty (Gwyneth Powell) og Jack Frost (David Jason) trives i hverandres selskap. (Foto: YTV)
Førstebetjent Frost gjenoppfrisker et hyggelig kvinnelig bekjentskap i kveldens detektime. Han etterforsker også en vond sak der et barn er drept og et annet er bortført.

Jack Frost kjenner Kitty (Gwyneth Powell) fra den gang hun drev et tvilsomt etablissement i Dentons horestrøk. Når han nå tilfeldig støter på henne igjen, er hun en velstående enke som lever et høyst respektabelt liv. Kitty er en varm og livsglad kvinne, og Frost tar mer enn gjerne turen til hennes trivelige hjem etter en lang og hard arbeidsdag.

I kveldens episode blir en liten gutt funnet drept, og Frost må skrinlegge sine planer om en velfortjent ferie. Snart blir nok et barn rapportert forsvunnet, og det skal vise seg at en usedvanlig brutal kidnapper er på ferde. For Frost blir denne saken en av de vanskeligste og mest opprørende han noen gang har arbeidet med.

Om serien
I sommer og høst blir det gjensyn med Jack Frost hvor David Jason, best kjent for norske seere som pappa Larkin i serien "Livet med Larkins", spiller hovedrollen.

"Detektiv Jack Frost" byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir serien båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frost er en einstøing som har lite til overs for papirarbeid og politirutiner. I stedet oppnår han resultater med en kombinasjon av solid magefølelse, menneskekunnskap, uortodokse arbeidsmetoder og utrettelig
utholdenhet.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han
har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett (Bruce Alexander).


Britisk kriminalserie (serie 4, 1996)
Originaltittel: A Touch of Frost
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Produksjon: Yorkshire Television
I rollene bl.a. David Jason og Bruce Alexander
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51