Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 4. mars 2001 kl 21.00 Niern: Siste utveg

Niern: Siste utveg (t)

NRK2 søndag 4. mars kl 21.00
Niern: Siste utveg

Krim og kjærlighet

Den unge, tyske advokaten Lena Berg er blitt satt på en vanskelig, men interessant sak. Hun skal forsvare Alex Bonhoff, en restaurant- og bordelleier som har skutt og drept en hallik - angivelig i selvforsvar. Etter hvert involveres hun også følelsesmessig i sin klient.

Uheldigvis er Alex (Peter Lohmeyer) en intrigant type. Selv om han er i en vanskelig situasjon, sender han bort Lena (Corinna Harfouch) og insisterer på at hennes overordnede, Engelhardt, skal ta saken hans.

Ny vending
Under mystiske omstendigheter sier Lenas sjef ifra seg saken. Samtidig trekker det eneste vitnet sin forklaring. Til slutt forstår Alex Bonhoff at Lena er hans eneste håp, og han bønnfaller henne om å hjelpe ham. Til tross for sterke advarsler aksepterer Lena. Etter hvert blir hun mer og mer følelsesmessig involvert i Alex, og nå begynner problemene for alvor.

Lever farlig
Lena blir overfalt en kveld på vei hjem fra jobb, og Alex Bonhoff unnslipper så vidt med livet i behold etter å ha blitt angrepet. Det viser seg at leiemordere er ute etter ham, og Lena bestemmer seg for å ty til drastiske virkemidler. For å hjelpe Alex med å rømme, smugler hun et skytevåpen inn i fengslet og lar ham ta henne som gissel.

NRK2 søndag kl 21.00

Tysk krim fra 1997
Originaltittel: Der Ausbruch
Regi: Mark Schlichter
I rollene: Corinna Harfouch, Peter Lohmeyer, Ulrich Noethen, Antonio Valero, Heinz Hoenig
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)

Bilder
1. Klarer de to elskende (Corinna Harfouch og Peter Lohmeyer) å unnslippe den rasende forfølgeren (Ulrich Noethen)?

2. På flukt: Lena (Corinna Harfouch) og Alex (Peter Lohmeyer).