Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 17. juni 2007 kl 18.35 Bare blåbær: Safari

Safari

På tur til Hällingsåfallet. (Foto: John Olav Vinge)
På tur til Hällingsåfallet. (Foto: John Olav Vinge)
I dagens program drar hele gjengen til Sverige på dyresafari. Det de helst vil se er bjørn, og i Sverige er det mange flere bjørner enn i Norge. Men det er mange andre dyr man kan se langs veien i skogen mellom Norge og Sverige.

Pappa kjører med alle barna i bilen, og det tar ikke lang tid før de har sett både elg, hare, orrhane og reinsdyr. Når de kommer til Sverige drar de også til Nord-Europas største canyon, Hällingsåfallet.

De møter også en svenske som forteller om sitt møte med bjørner, og jakten fortsetter selv om noen av barna begynner å bli litt engstelig for det store dyret. Og plutselig får de øye på noe fra bilvinduet!


Om serien
Hvor tidlig kan man begynne å bevege seg i naturen på egenhånd? I denne serien i seks deler følger vi seks søsken på spennende eventyr. Eldstejenta Kristine Vinge Jonassen kommenterer.

Far og stefar John Olav Vinge er også med, og hjelper og forklarer der det trengs. Men barna vil gjerne utforske naturen på egenhånd og klarer det meste selv.

Det blir spennende møter med både bjørn, bever, orrfugl og en rekke andre dyr i norsk natur, sommer som vinter.


Innkjøpt underholdningsprogram for barn i seks deler (2007)
Produsert av: Fabelaktiv as
Produsent: Arild Halvorsen
Medvirkende: Kristine Vinge Jonassen, Jonas Vinge, Emil Meland Rikardsen, Mattias Vinge, Marte Vinge, Regine Meland Rikardsen, John Olav Vinge.
Prosjektleder NRK: Terje Dale
Pressekontakt: Ida Linchausen, tlf: 23 04 98 41/402 00 211
TV-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no