Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 31. mars 2007 kl 18.30 Familien

Damer, flytting og sirkusliv

Katja (foran til venstre) og familien hennes. (Foto: NRK)
Katja (foran til venstre) og familien hennes. (Foto: NRK)
Ole-Aleksander (10) gleder seg til å bli storebror, mens Marin (13) er lei av gå opp og ned mellom morens og farens hus. I kveld møter vi også Katja (12) som opptrer som sirkusartist sammen med familien.

Ole-Aleksander (10) har to mødre, og nå skal han få en lillesøster. Hvordan kommer det egentlig til å bli når han skal bo sammen med tre damer..?

Marin er lei av å flytte fram og tilbake mellom foreldrene. Det er slitsomt å stå opp ett sted, og så legge seg i et annet hus. Før drømte hun om at foreldrene skulle bli sammen igjen, men nå ønsker hun mest av alt å få bestemme mer selv.

Katja bor i Kristiansund sammen med familien sin. De driver Norges minste sirkus, og halve året er de på reise. Katja må være med og bidra – som artist.

Om serien
Hvordan er det å vokse opp i Norge i dag? Lørdager fremover skal vi følge sju barn som lever på forskjellig vis med sine familier. Barna er mellom ti og tretten år, og kommer fra ulike steder i landet. Serien er på seks episoder hvor vi også får se deres personlige videodagbøker.

- Det finnes tusen måter å være en familie på i 2007, sier prosjektleder Thale Persen. Derfor har hun og produsent Gisle Halvorsen funnet sju svært ulike, men tydelige familier.

Til felles har de at de kan fortelle oss noe om hvordan det er å vokse opp i Norge i dag.

Egenprodusert dokumentarserie i seks deler fra NRK Barn og Ungdom (2007)
Prosjektleder: Thale Persen
Produsent: Gisle Halvorsen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no