Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. februar 2003 kl 18.00 Uhu

Pakke fra Hermetika

Polter (Rune Hekkelstrand) prøver å gjøre alle til lags i kveldens
Polter (Rune Hekkelstrand) prøver å gjøre alle til lags i kveldens "Uhu!", men å dele rettferdig er lettere sagt enn gjort. (Foto: Scanpix)
Rett etter nyttår klarte endelig Geir Gatsby å gjøre oppdraget sitt, og han klarte å komme seg til Hermetika. Der har han det tydeligvis bra, for nå har han sendt masse spennende hermetikk til de andre i spøkelseshuset.

Da agentspøkelset Obus kom til spøkelseshuset, ble Geir Gatsby veldig nervøs. Faktisk ble han så nervøs at han endelig gjorde oppdraget for å slippe unna det mistenksomme blikket til Obus. Dermed fikk han sin belønning – å komme til Hermetika der det bugner av deilig og artig hermetikk.

Geir Gatsby er jo et rampespøkelse, så det er ikke lett å vite om han sender de andre masse hermetikk for å være snill eller for å vise dem hva de går glipp av. Uansett gleder alle i spøkelseshuset seg over de spennende hermetikkboksene. Men hvordan skal de sørge for at hermetikken blir rettferdig fordelt? Polter gjør så godt han kan, men skal han gå etter vekt, antall eller farge?

Om Uhu
NRKs populære barne-tv fortsetter med 17 nye episoder om de hermetikkspisende spøkelsene utover vinteren og våren. Siden i høst har utespøkelset Cumulus endelig fått dra til Hermetika, men resten av de faste spøkelsene er fortsatt i huset. De vil også få møte andre spøkelser, blant annet agentspøkelset Obus og barnespøkelset Delfia. Fortsatt må spøkelsene utføre oppdrag for å komme til landet Hermetika, hvor de kan spise så mye hermetikk de bare vil.

Hovedspøkelset Polter (Rune Hekkelstrand)
Jålespøkelset Berit Smerit Perit (Mia Gundersen)
Det redde spøkelset Napoleon (Åsmund Huser)
Oppfinnerspøkelset Albert (Harald Stoltenberg)
Det modige ridderspøkelset Ridder Redikk (Liv Unni Larsson)
Surespøkelset Blitzabeth (Kirsti Grundvig)
Agentspøkelset Obus (Helen Vikstvedt)
Barnespøkelset Delfia (Maiken Kolle Riskild)

Egenproduksjon fra NRK Barn- og ungdomsavdelingen
Prosjektleder: Vibeke Fürst Haugen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96 eirin.grytbakk@nrk.no