Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 22. januar 2007 kl 20.05 Presidenten

Tappenstrek i Det hvite hus

C.J. (Allison Janney) må ta flere viktige avgjørelser for sitt framtidige liv. (Foto: Warner Bros.)
C.J. (Allison Janney) må ta flere viktige avgjørelser for sitt framtidige liv. (Foto: Warner Bros.)
Tiden er kommet for Bartlet-administrasjonen til å forlate Det hvite hus. Avtroppende stabssjef C. J. har myte å ordne opp i, og helt på tampen må den avtroppende presidenten foreta litt skittentøyvask.

Også privat er det tid for endringer for mange i staben i Det hvite hus. Kommunikasjonsrådgiver Will og hans Kate bryter opp, mens C.J. daglig ligger på telefonen med sin kjære Danny. Da nyvalgt president Santos tilbyr henne en jobb i staben, bøyer hun av. C.J. vil heller flytte sammen med Danny.

Appell om benådning
Litt skittentøyvask kommer også opp i neste siste episode av "Presidenten". Tidligere kommunikasjonsdirektør Toby er dømt til et halvt års fengsel pga. lekkasjen om en militær hemmelighet i et amerikansk romfartsprogram. Helt på tampen av sin virketid får avtroppende president Bartlet en appell i fanget om å benåde sin nære medarbeider.

Om serien
"Presidenten" med Martin Sheen i tittelrollen går inn i sin syvende og siste sesong. Demokraten Josiah Bartlets andre presidentperiode er i ferd med å ebbe ut, og vi ramler rett inn i kappløpet mot Det hvite hus. Kampen står mellom presidentkandidatene Matthew Santos (Jimmy Smits) fra demokratene og Arnold Vinick (Alan Alda) fra republikanerne. Under valgkampen havner Bartlets regjering og partiets kandidat i et skikkelig uføre.

Amerikansk dramaserie (2005)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 7)
Kveldens episode: "Institutional Memory"
Produksjon: Warner Bros.
Med blant andre Martin Sheen (Josiah Bartlet), Jimmy Smits (Matt Santos), John Spencer (Leo McGarry), Alan Alda (Arnold Vinick), Allison Janney (C.J. Cregg) og Janel Molaney (Donna Moss)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no

LENKER
  • Hjemmeside