Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 29. september 2006 kl 23.15 Sopranos

Følsomme områder

Paulie Walnuts (Tony Sirico) møter sin egentlige mor – i
Paulie Walnuts (Tony Sirico) møter sin egentlige mor – i "Sopranos". (Foto: HBO)
Tony Soprano har våknet opp igjen etter å ha blitt operert for et skuddsår i magen, tilsynelatende i fin form.

Det går rette veien med Tony, nå skal han gjennom den siste operasjonen. Da kommer Bob Brewster, en bekjent som forkynner Guds ord, på sykebesøk. Tony ber en bønn sammen med Bob.

Etterpå kan Tony ikke dy seg for å ta en diskusjon med Bob om hans negative syn på prevensjonsmidler. Og er Bob imot at Tony bruker Viagra i sin postoperative periode?

Paulies ærender
Da eieren av Barones søppeltømmingsfirma dør, viser det seg at sønnen Jason Barone ikke kjenner til frimaets egentlige natur. Han vil gjerne selge til New York-mafiaen, og Paulie Walnuts blir nødt å ta med seg unge Jason til Tony på sykehuset. Det blir fort klart at Tony skal ta seg av firmaets videre skjebne. Tony møter folk fra New York-grenen utenfor sykehuset til forhandlinger.

Paulie blir kalt til tante Dotties sykeseng på nonneklosteret. Der kommer den gamle med en tilståelse: Hun er Paulies egentlige mor. "Jeg var en fallen kvinne," sukker hun. Paulie går i sjokk.

Da tante Dottie dør, boikotter Paulie begravelsen og nekter å snakke mer med sin mor/tante som han vokste opp hos. Imens er spørsmålet om salg av søppeltømmingsfirmaet nådd kokepunktet, og det blir Paulie som må rake kastanjene ut av ilden.

Om serien
Handlingen er lagt til New Jersey, like ved New York. Dette er kjerneområdet for Tony Soprano og hans familie, både i privat og profesjonell forstand. Tony strever med å holde rivaliserende gjenger unna, samt å opprettholde en skjør maktbalanse innad i sin egen gruppe. Myndighetene er stadig i hælene på Tony, men foreløpig har han lykkes i å holde dem unna.

Samtidig må han forsøke å være en god og ansvarlig ektemann, noe han ikke alltid har like stort hell med. Konfliktene har vært mange med kona Carmela, sønnen A. J. og søsteren Janice. Så det er kanskje ikke så rart at Tony har hatt behov for å lufte sine frustrasjoner hos psykiateren Dr. Jennifer Melfi.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2005)
Originaltittel: The Sopranos (Season 6)
Episodetittel: The Fleshy Part of The Thigh
Produsert av: HBO
I de viktigste rollene: James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Bracco (Dr. Jennifer Melfi), Edie Falco (Carmela Soprano), Dre De Matteo (Adriana La Cerva), Michael Imperioli (Christopher Moltisanti), Dominic Chianese ("Junior" Soprano), Steven van Zandt (Silvio Dante), Tony Scirico (Paulie Walnuts), Steve Buscemi (Tony Blundetto), Jamie-Lynn Discala (Meadow Soprano), Robert Iler (Anthony Soprano jr.)
Pressekontakt: Steinar Dahl, 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900

Les mer: http://www.hbo.com/sopranos/


LENKER
  • http://www.hbo.com/sopranos/