Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. november 2000 kl 22.25 Fakta på lørdag: Forført av Afrodite

Fakta på lørdag: Forført av Afrodite (t)


NRK1 lørdag 18. november kl 22.25
Fakta på lørdag: Forført av Afrodite

Mesterskap i sjekking

Når sommeren kommer, skifter de greske mennene den normale tilværelsen ut med et vilt og forførersk liv. Under stjernene serverer de greske spesialiteter, kjølige drinker og hete blikk til Restaurant Afrodites kvinnelige turister på charterferie i Hellas. For Afrodites tjenere gjelder det å bli årets superforfører.

I kveldens Fakta på lørdag følger vi mesterskapet i sjekking på Restaurant Afrodite på en gresk øy. Men hvem er jeger og hvem er bytte når jaktsesongen starter?

Kamaki-mesterskap
Å forføre turistkvinner om sommeren er en kultur som startet med charterturismen. En kvinneforfører kalles på gresk \"kamaki\" som betyr blekksprut. Og jegerne er en gruppe greske menn som natt etter natt harpunerer den ene villige kvinnen etter den andre. Det holdes nøye regnskap over nattens fangst. Jo flere kvinner, jo bedre, skal man bli superforføreren i årets kamaki-mesterskap.

For kvinnene er dette en het sommerflørt i sentrum for mennenes oppmerksomhet. - De får deg til å føle deg pen, og at du er noe spesielt. De behandler deg som om du er den eneste kvinnen i verden, sier noen av kvinnene som har latt seg forføre. Vi møter Susan, Karen, Anne Sofie og guiden Ina, som alle har vært gjester på Restaurant Afrodite.

Vi møter også fjorårets superforfører Themos og den gamle stormesteren i erobringer, Kosas. Han har vært sammen med 515 kvinner og gjør opp status over livet sitt.

Vi opplever de følelsesmessige konsekvensene mesterskapet har både for kvinner og menn på Restaurant Afrodite. Vi hører om mennenes innbyrdes konkurranse, hierarkier og deres samarbeide om å forføre de kvinnelige gjestene.

NRK1 lørdag kl 22.25

Dansk dokumentar fra Danmarks Radio, DR
Pressekontakter: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no og Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no

Bilder
1. For Afrodites tjenere er det årlige kamaki-mesterskapet blitt en uunnværlig del av livet. (Foto: DR).

2. En gruppe kvinneforførere eller \"kamaki\" som det heter på gresk, er klare til å erobre kvinnelige turister som besøker Restaurant Afrodite. (Foto: DR).