Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 30. april 2000 kl 20.05 Profil: Ja vel, sir Nigel

Profil: Ja vel, sir Nigel

NRK2 søndag 30. april kl 20.05
Profil: Ja vel, sir Nigel

Nigel Hawthorne - en høyt verdsatt skuespiller

Nigel Hawthorne slo for alvor igjennom som skuespiller i tv-serien \"Ja vel, statsminister\" i 1980- årene. Først gjennom denne serien oppnådde den britiske karakterskuespilleren internasjonal anerkjennelse. Men forut for gjennombruddet hadde han allerede en 30 år lang skuespillerkarriere bak seg.

Nigel Hawthorne ble født i Coventry i 1929, men allerede tre år gammel flyttet han med familien til Cape Town i Sør- Afrika. Her gikk han på katolske skoler og senere på universitetet. Hawthorne gjorde også sin debut som skuespiller i Cape Town i 1950 før han returnerte til England som voksen mann.

I nyere tid har Hawthorne utmerket seg for rollen som George III i filmen Kongens galskap eller som originaltittelen lyder: \"The madness of George III\". Hans siste innsats var i tittelrollen i \"King Lear\" for The Royal Shakespeare Company.

I dag bor skuespilleren i Hertfordshire med sin partner, forfatteren Trevor Bentham. Her bruker han mye av sin tid på veldedig arbeid, særlig i forhold til små teatergrupper, medisinsk forskning og barns velferd.

I NRK2 får vi møte ham privat, i den delen av livet han alltid har holdt unna offentligheten.

NRK2 søndag kl 20.05

Produsert av BBC.
Pressekontakt: Hans Hjellemo, tlf. 23 04 70 64